Politika

Alagút-ügy: Stummer János egyeztetett Pintérrel, “egyenes és karakán” beszélgetést folytattak (+videó)

nyugatifeny.hu

Egyelőre nem lesz Orbán-alagút.






Egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, aki nem sokkal ezelőtt a Facebook-oldalára feltöltött videóban arról számolt be arról, hogy az tárgyalás nyomán

egyelőre nem épül alagút a Puskás Aréna alá.

 

A Stummer által “egyenes és karakánként” jellemzett beszélgetésen arra kérte a belügyminisztert, hogy a kormány halassza el a beruházást a 2022-es választásokat követő időszakra. Ha erre nem hajlandóak, akkor írjanak ki rá a beruházásra egy nyílt közbeszerzési pályázatot.

„Arra is megkértem a belügyminiszter urat, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő, hogy egy olyan ügy kerül a Nemzetbiztonsági Bizottság elé, amiről utólag kiderül, hogy nem is kellet volna titkosítani és semmilyen titkolnivaló nem volt benne”

– mondta Stummer, akinek Pintér ígéretet tett arra, hogy összehív egy szakértői egyeztetést, amin ő is részt fog venni, és ami után az alagút-ügy újra a bizottság elé kerül.

 

A Jobbik politikusa arról is beszélt a videóban, hogy a kedden tett bejelentése után a kormánymédia „tücsköt, bogarat” kiáltott rá, hazaárulónak nevezték és halálbüntetéssel is megfenyegették.

 






Mi is beszámoltunk róla, hogy Stummer kedden hozta nyilvánosságra azt, hogy két milliárd forintból titkosítva akarnak alagutat építeni a Puskás Stadion alá. Az ügyről a Nemzetbiztonság elnökeként úgy értesült, a kormány a bizottságon keresztül szerette volna titkosítani a beruházást, a bizottság elnökeként azonban ezt nem hagyta jóvá.

 

Állítása szerint ezt követően – akarata ellenére – mégis napirendre került a tervezet a Parlamentben, ahol a meg is szavazták a beruházást.

 

Puskás Aréna később az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy nem alagutat, hanem egy 50 méteres aluljárót terveznek a stadion alá, ami a védett személyek ki-és beléptetésére szolgálna, ami azt jelenti, hogy a védett személyek ezen keresztül mennének a stadionba és jönnének el onnan, megkerülve az embertömeget.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top