Politika

A Néppárt az utolsó pillanatban újra mentőövet dobott Orbánnak

Pestibulvar.hu

Néhány napig úgy tűnt, véget érhet a Fidesz és az Európai Néppárt két éve tartó kálváriája, miután a Néppárt frakciója úgy döntött, egy szabályzat-módosítással lehetővé teszi, hogy ne csak tagokat, de akár egy teljes pártot is felfüggeszthessen vagy kizárhasson a soraiból.






 

Orbán Viktor erre válaszként megfenyegette a Néppártot, hogy amennyiben elfogadják a módosítást, a Fidesz kilép a pártból. Kezdetben bár olyan nyilatkozatok érkeztek, melyek arról szóltak, Orbán még szívességet is tenne a Néppártnak, ha kilépne, hétfő estére kiderült,

A NÉPPÁRT AZ UTOLSÓ PILLANATBAN MÉGIS ÚGY DÖNTÖTT, ÚJRA MENTŐÖVET DOB ORBÁNNAK.

 






A mentőöv pedig a következő: a módosítás nagy részét változatlanul hagyják, egy pontban viszont jelentősen módosítanak: az eddigiekkel ellentétben már nem egyszerű, hanem kétharmados többséghez kötik a felfüggesztést vagy a kizárást.

Miután Orbán fenyegetése arról szólt, hogy abban az esetben lép csak ki, ha a szöveget változatlan formában fogadják el, így már nem jelentene neki arcvesztést, ha mégis vissza kéne táncolnia a fenyegetéséből.

 

A módosításról szerdán szavazhatnak, a hírek szerint utána elképzelhető, hogy meg is szavazzák a Fidesz frakciójának felfüggesztését. Hogy erre mit lépne Orbán, egyelőre nem világos.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top