Politika

Rég látott tiltakozást váltott ki a jogállási törvény

Forrás: internet

Ahogy megírtuk: felmondáshullámot indított el az egészségügyben a hétfőtől életbe lépő új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény.






 

Tegnap 17-en mondtak fel a Szent Imre Kórházban, lényegében működésképtelenné téve az intenzív osztályt, keddre pedig az ország minden tájáról érkeztek a hírek, miszerint

AKÁR MINDEN TIZEDIK EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ OTT HAGYHATJA A KÖZSZFÉRÁT A TÖRVÉNY HATÁSÁRA.

 

Mondani sem kell, hogy ha így lenne, az katasztrófális következményekkel járna az országra nézve, amit épp a napokban ért el a járvány harmadik hulláma.

Talán nem is véletlen, hogy rég látott tiltakozás indult a törvény miatt. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán pl. azonnal annak visszavonására szólította fel a kormányt. Mint írta: “A kormánynak azonnal, lehetőleg még ma vissza kell vonnia az egészségügyi dolgozókra ráerőszakolt jogállási változásokat és mindent el kell követnie, hogy a napokban felmondott orvosok és szakápolók visszatérhessenek hivatásukhoz”.

“VESZÉLYEZTETNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS BIZTONSÁGÁT TOMBOLÓ JÁRVÁNY KELLŐS KÖZEPÉN??!! MICSODA FELELŐTLEN, OSTOBA KORMÁNYPOLITIKA EZ?!”

– tette hozzá Karácsony.

 

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson, Facebook-oldalán hasonlóan keresetlen megjegyzésekkel illette a kormányt. Mint fogalmazott: egészen hihetetlen, hogy Orbán egy világjárvány közepén fogadott el olyan törvényt, ami tömeges felmondásokhoz vezet az egészségügyben. Emberek fognak meghalni a Fidesz bénázása, eszetlen zsarolása miatt. Hányszor hallottuk, hogy “de legalább tudnak kormányozni?”

“ÉN AZT GONDOLOM, ENNYIRE HÜLYE KORMÁNYA A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA NEM VOLT MAGYARORSZÁGNAK”

– írta a pártelnök.






 

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke úgy értékelt: Orbán a “billegő sámlit” rúgta ki a magyar egészségügy alól.

“ORBÁNNAK, MÉSZÁROSNAK, SZIJJÁRTÓNAK, A TELJES FIDESZES ELITNEK VAN PÉNZE MAGÁNORVOSRA, MAGÁNKÓRHÁZRA! DE MI LESZ AZOKKAL, AKIKNEK SÜRGŐS MŰTÉTRE LENNE SZÜKSÉGÜK, DE NINCS PÉNZÜK MAGÁNELLÁTÁSRA? MI LESZ A BETEG EMBEREKKEL?”

– kérdezte a politikus.

 

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán pedig jelezte: ma 5500 dolgozó távozott az egészségügyből.

“EZ A MAI MINDEN IDŐK LEGSÖTÉTEBB NAPJA AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYBEN”

– közölte Gyurcsány.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top