Politika

Beindult a lavina: újabb nagyhatalmú szövetségese szakított Orbánnal

Pestibulvar.hu

Épphogy felocsúdott a váratlan szakításból, amit az Európai Néppárttól (EPP) kellett elszenvednie, máris újabb nagyhatalmú szövetségese látszik elengedni Orbán Viktor kezét – írja a Népszava.

Markus Söder bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, akit sokan Angela Merkel lehetséges utódjának tartanak (Söder 14 százalékkal népszerűbb Merkel másik lehetséges utódjánál, Armin Laschetnél, a CSU testvérpártjának, a CDU-nak az elnökénél), egy friss interjúban úgy fogalmazott:

MIELŐBB MEG KELL SZÜNTETNI A FIDESZ TAGSÁGÁT A NÉPPÁRTBAN.

 

Söder a megjegyzést annak kapcsán tette, hogy Orbán egy csütörtöki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: újjá akarja szervezni a teljes európai “demokratikus” jobboldalt, miután az EPP eltávolodott a kereszténydemokrata értékeitől. Söder ezt másképp látja: szerinte valójában a Fidesz az, aki Orbán posztjával “véglegesen búcsút intett a párt kereszténydemokrata értékeinek és alapelveinek”.

“AZ UTAZÓT NEM SZABAD FELTARTÓZTATNI”

– nyilatkozta Söder.


 

Söder kijelentése nagy pofon a Fidesznek, hiszen sokáig a bajor keresztényszociális párt volt Orbán egyik legnagyobb pártfogója és védelmezője Európában. Azt, hogy az elmúlt években ennyi mindent meg tudott úszni, nagyban köszönhette CSU-s szövetségesei pártfogásának.

 

Alaposan rájár a rúd Orbánra: nemcsak Joe Biden amerikai elnök jelezte az utóbbi időben, hogy a körmére fog nézni a magyar kormánynak, szemlátomást most már a németek is azon vannak, hogy végleg elengedjék a kezét.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top