Politika

Ezrek életét tették kockára a döntéssel – felelősségvállalás helyett csak hazudoznak

Kép: MTI

A hétvégi oltási terv összeomlása egy cseppet sem csökkenti annak a kormányzati hibának a jelentőségét, amit a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban követett el a kormány. A hibát úgy tűnik már nem lehet helyrehozni, mint ahogy azok életét sem lehet már visszaadni, akik a elkésett vagy hibás kormányzati intézkedések  miatt vesztették el az életüket.

 






A kormány annyira karta erőltetni -csak sejteni lehet, hogy magánérdekek miatt- a kínai és orosz vakcina beszerzést, hogy közben

LEMONDOTT MILLIÓS NAGYSÁGRENDÚ, MODERN OLTÓANYAGRÓL!

 

Az Európai Unió tavaly 160 millió adag legmodernebb, a Pfizeréhez hasonló mRNS-alapú Moderna-oltást rendelt, melyet az évvégéig kell teljesítenie a gyártónak. Ebből is, csakúgy mint a többi EU által rendelt oltásból minden tagállam lakosságszám arányosan rendelhet, ami Magyarország esetében 3,5 milliót jelentett, ám Orbánék ennek csak a felét rendelték meg!

 

Ennek kiderülésekor elkezdődött a kormányzat részéről az össze-vissza hazudozás. Először Orbán nevezte “szamárságnak” a hírt, hogy nem rendelték volna meg az összes, az országak járó vakcinát, de egy nappal később már bevallották, hogy nem rendelték meg az összeset, mert a Pfizer az olcsóbb. Ez csak azért érdekes, mert úton-útfélen azt hangoztatják, hogy emberélet nem múlhat pénzen, és a kínai oltóanyag pedig jelentősen drágább a Moderna vakcinájánál.

Ezután pedig megpróbálták azt a hazugságot elhitetni mindenkivel, hogy azért nem rendeltek eleget a Modernából, mert “Brüsszel” csak decemberben szállítaná őket. Csakhogy, a Szabad Európa még januárban rákérdezett az EU-nál, hogy miként is alakulnal a szállítási menetrendek, melyre a következő választ kapták: “A közös uniós vakcinabeszerzési program keretében Magyarország által megrendelt oltóanyagok





NEM »AZ EU-TÓL« ÉRKEZNEK MAGYARORSZÁGRA, HANEM A GYÁRTÓKTÓL,

ezért nekünk sajnos nincs közvetlen rálátásunk a pontos szállítási menetrendre.” Egyértelműen látszódik, hogy Orbán a koronavírus járványt is csak saját hatalmi céljaira akarja felhasználni, és tovább mélyíteni az EU elleni ellenszenvet. Azonban ez nem játék, emberek halnak meg, míg Orbán a saját kis játékait próbálja tovább folytatni. A döntésből ma már látszik, nem lehet kihátrálni, mert a Magyarország számára félretett, ám le nem hívott oltóanyagokat

FEL FOGJÁK MÁS ÁLLAMOK VÁSÁROLNI,

bár nem nyilvánosak az adatok, valószínűleg Németország és Dánia fogja megkapni az Orbán által elpazarolt vakcinákat. Kérdés, hogy az elmaradt oltások miatti halálesetek felelősségét is fogja-e Orbán viselni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top