Politika

Elképesztő látvány: Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

fuggetlennemzet.hu

A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő.






 

A budapesti regionális ügyészség indított eljárást egy Pest megyei műszaki vizsgaállomás ellen, ahol bűnszövetségben, üzletszerűen működő hivatali vesztegetés gyanúja merült fel. A főügyészség azt írta, gépjárművenként ötezer forintért nyújtottak a vizsgabiztosok különböző előnyöket a bázisra vitt autók hivatalos ügyintézéséhez.

 






A pénteki razzia során a vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglalt le a hatóság, amely három bankszámlát és egy ingatlant is zárolt.

 

A vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosát és azokat, akik fizettek nekik – összesen hat embert – gyanúsítottként hallgatták ki. Végül három ember letartóztatását indítványozták – olvasható a közleményben.

 

Emlékezetes, hogy 2020 nyarán a legnagyobb állami vizsgaállomáson, a budapesti Mozaik utcában zajlott hasonló akció, akkor 11 embert vettek őrizetbe.

Forrás: HU




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top