Politika

Elegük volt a felhajtásból, megtartja a tulajdonos az ezerhektáros birtokot, amit majdnem megvettek Rogánék

nyugatifeny.hu

A vevők egy hónapja már a telefont sem veszik fel.






“Ezt így hozta a sors, és mi elfogadjuk. Nem próbálkozunk többet: megtartjuk a földeket és az örökösök majd azt csinálnak vele, amit akarnak” – mondta Barna Izabella, annak az ezerhektáros Borsod megyei földbirtoknak az egyik Amerikában élő idős tulajdonosa, amelyet nemrég Rogán Antal feleségének családja és két üzlettársa akart megvásárolni.

 

A földvásár ügyletét azonban a megyei kormányhivatal egy hónapja formai hibákra hivatkozva elkaszálta.

 

Arra a kérdésre, hogy az üzlet meghiúsulása után terveznek-e új szerződést kötni az Obrusánszki családdal és két vevőtársukkal, az Ohióban élő Barna a lapnak elmondta, ha akarnák, sem tudnák ezt megtenni:

Obrusánszkiék ugyanis egy hónapja fel sem veszik nekik a telefont, sőt, állítása szerint a 23 oldalas adásvételi szerződést összeállító ózdi ügyvédet sem fizették ki.

 

Barna szerint arról is, hogy a kormányhivatal február első napjaiban megtagadta a szerződés jóváhagyását az ügyvédjüktől értesültek, nem Obrusánkiék ezzel kapcsolatban sem keresték meg őket.






 

A földvásár előzményeivel kapcsolatban a nő elmondta, Rogán apósát, Obrusánszki Zsoltot több mint húsz éve ismerik, és a férfi az elmúlt években többször is érdeklődött arról, hogy eladók-e a földjeik, azokat viszont nem magának, hanem mindig másnak kereste.

 

A nő elmondása szerint ezért is lepődtek meg azon, hogy tavaly ősszel Obrusánszki saját magának akarta megvenni a birtokot. Arra, hogy honnan van rá pénze, a férfi csak közölte, hogy „valamennyi van”, a többire pedig, azt mondta, a Budapest Bank ad majd neki hitelt.

“Nekünk ennyi elég volt, nem firtattuk a részleteket. Ha a vevő azt mondja, hogy van pénze, akkor jó, megírtuk a papírt és vártuk, hogy fizessen”

– mondta Barna Izabella, aki hozzátette azt is, hogy hogy a földvásárlás miatt kipattant „médiafelhajtásig” nem is tudtak arról, hogy Obrusánszki Zsolt lánya Rogán Antal felesége lett.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top