Politika

Erről Önnek is tudnia kell – Ezt próbálják Orbánék elhallgatni!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Az Európai Unió igazságos vakcinaelosztási rendszerének köszönhetően, eddig is több mint 2,3 millió hatékony és az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett védőoltás érkezett Magyarországra.

 






Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, amit a kormánypropaganda megpróbál elhallgatni: a következő hónapokban jelentősen felgyorsul az uniós vakcina-beszerzés, így ennek eredményeképp Magyarország is újabb, jelentős mennyiségű biztonságos oltóanyagot kaphat.

 

Az első negyedévben 107 millió dózis Covid-19 elleni védőoltás érkezett meg a tagállamokba az Európai Unió közös közbeszerzésének eredményeként. Míg januárban 14 millió, februárban már 28 millió adag, márciusban pedig 65 millió oltás került leszállításra.

 

Népességarányosan ebből hazánkba 2.347.915 védőoltás érkezett, melyet előzetesen az Európai Gyógyszerügynökség bevizsgált és hatékonynak, biztonságosnak talált.

  • 1.465.215 adag Pfizer-BioNTech
  • 666.700 adag AstraZeneca
  • 216.000 adag Moderna

 

Orbánék az állami médiában arról rendszeresen beszámolnak, ha újabb szállítmány érkezik a kínai vagy az orosz oltóanyagból, de a nyugati vakcinaszállítmányokat megpróbálják teljesen eltitkolni.

A KORMÁNY PROPAGANDÁJÁBA NEM FÉRNE BELE, HA ARRÓL KÉNE HÍRT ADNIUK, MILYEN MENNYISÉGŰ NYUGATI VAKCINÁT SZÁLLÍTANAK LE AZ UNIÓS VAKCINA-BESZERZÉS RÉVÉN MAGYARORSZÁGRA,

így ezt a feladatot most az MSZP EP-képviselője teszi meg helyettük.

 

Ujhelyi bejegyzésében kiemeli, hogy az első negyedévben, a tagállamoknak leszállított 107 millió dózis után, a második negyedévben 360 millió adag védőoltás érkezik, vagyis havi szinten nagyságrendileg 120 millió adag.






 

Hazánk tekintetében mindez azt jelenti, hogy április és június között havonta átlagosan 2.600.000 oltóanyag érkezése várható:

  • 4.400.000 adag Pfizer-BioNTech
  • 1.500.000 adag AstraZeneca
  • 1.200.000 adag Johnson&Johnson
  • 760.000 adag Moderna

 

Összesen tehát 6.600.000 két dózisos, és a Johnson&Johnson vakcinája révén 1.200.000 egy adagos Covid-19 elleni védőoltás érkezése mintegy 4.500.000 honfitársunk teljeskörű átoltását teszi lehetővé a következő időszakban – emeli ki Ujhelyi, aki bejegyzése végén mindenkit (a kormánypropagandát meghazudtolva) regisztrációra és oltásra buzdít.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top