Politika

Hadházy kipakolt: A foci-EB miatt kockáztatja a magyarok életét Orbán

nyugatifeny.hu

Ezért kell 9 százalékos átoltottság mellett kinyitni.






Orbán Viktor kedden délután, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megvan a 2,5 millió beoltott, így szerdán nyithatnak az üzletek és a szolgáltatók.

 

(A valóságban Magyarországon kétfázisú vakcinát használnak a lakosság immunizálására, és eddig nagyjából 900 ezer ember, tehát a lakosság 9 százaléka kapta meg a második oltást is, ami után kialakul a megfelelő védettség.)

 

A bejelentést többek közt a DK és Dr. Kunetz Zsombor is bírálta. A szakemberek többsége, köztük kormánymédiában rendszeresen nyilatkozó Rusvai Mikós is korainak tartja a nyitást, többen, több helyen hangot adtak az ezzel kapcsolatos kételyeiknek, de úgy tűnik, a miniszterelnök tántoríthatatlan.

 

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke szintén elítélően írt a korai nyitásról.






 

Pár napja kering a közösségi médiában az a vélemény, hogy a miniszterelnöknek a közelgő futball-EB miatt ennyire sürgős a nyitás, Hadházy Ákos részletesen vázolta Facebook-oldalán, hogy szerinte miről van szó:

“Bár úgy lenne ötösöm a lottón, ahogy előre tudtam, még kedden meglesz a 2,5 millió beoltott, hogy aztán jöhessen a miniszterelnök és bejelenthesse a nyitási tervet!

Ma kellett jelenteni az UEFA felé, hogy júniusban meg tudja-e rendezni Magyarország a Budapestre tervezett, nyári EB-meccseket.

 

A kijárási tilalom későbbre tolása vagy a boltok létszámkorlátozás melletti újranyitása nem nagy változás, de már be van ütemezve április 19-re az iskolák újranyitása, és biztos vagyok benne, hogy május végére (június 15-én lesz az első EB-mérkőzés) erőltetett tempóban újranyitnak mindent, bármilyen áron!

 

A hivatkozási alap a beadott oltások száma (véletlenül sem a százezer főre jutó fertőzések vagy halálozások!), de a győzelmi mámoros jelentések félrevezetőek.

A valóság az, hogy csak a lakosság tíz százaléka kapta meg a védettséghez szükséges második oltást, 15 százalék pedig az elsőt.

 

Utóbbiak közül sokan csak néhány napja kaptak oltást, ez még nem védi meg őket. A kínai vakcinával oltottak között pedig van 500 ezer 60 év feletti, akiknél gyakorlatilag semmilyen tudományos adatunk nincs arra nézve, mekkora védettséget ad az oltás.

 

Ezek szerint a lakosságnak csupán 10-15 százalékáról tudjuk biztosan, hogy komoly védettséget szereztek a vírussal szemben (a betegségen átesetteknél ez csak néhány hónap).

De a foci EB közeleg, tehát muszáj nyitni.

 

Az emberek unják a lezárásokat, tehát muszáj nyitni. Az állítólag olyan erős gazdaság egyre nagyobb bajban, tehát muszáj nyitni!

 

Vannak erős érvek az enyhítések mellett, persze. Viszont miért nem osztanak ki milliószámra ingyenes FFP2 maszkokat és ingyenes antitest teszteket?

 






Miért nem adnak száz százalékos táppénzt a betegeknek vagy a gyermekükkel otthon lévőknek?

 

A miniszterelnök mai döntése ebben a formában több ezer honfitársunk életébe fog kerülni, ezt pedig kevésbé finoman fogalmazva emberek vágóhídra küldésének is szokták nevezni. A propaganda, a foci és a görcsös hatalomvágy szempontjai felülírtak minden józan észt.

 

Azoknak a szakértőknek pedig, akik ehhez a nevüket adják, az unokáik is szégyellni fogják a nevüket.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top