Politika

Kérdésekkel “provokálta” a Fideszt egy újságíró, a közmédia gyorsan megindította a lejárató kampányt ellene (+videó)

nyugatifeny.hu

Az európai balliberális sajtó példátlan támadása.


Kérdésekkel provokált az újságíró címmel hozott le riportot kedden este a magyar közmédia híradója egy osztrák újságíróról, Franzischka Tschinderle-ről, aki az újonnan formálódó jobboldali pártközösség miatt kereste meg a Fideszt a kérdéseivel.

 

Mint ismert, április elsején Orbán ViktorMatteo Salvini, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével, illetve Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón egy “európai reneszánszról” szóló együttműködés megindítását jelentették be.

 

A Híradó szerint Orbánék sajtótájékoztatója után “az európai balliberális sajtó példátlan támadásba lendült” azzal, hogy az osztrák Profil újságírója a pénteken megjelenő cikke előtt e-mailben küldte el az új jobboldali együttműködésre vonatkozó kérdéseit. Az április 1-jei sajtótájékoztatóra ugyanis nem hívták meg a sajtó képviselőit.

 

Tschinderle így többek között olyan kérdéseket tett fel a Fidesznek, mint az is, hogy miért nem voltak jelen a francia Nemzeti Tömörülés vagy az Osztrák Szabadságpárt képviselői a tárgyaláson, ezek a pártok ugyanis tagjai annak az Európai Parlamenti frakciónak, amelyhez Salvini pártja, a Liga is tartozik.

 

Mindezt Bende Balázs a riportban úgy kommentálta a narrációjában, hogy

csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó”, illetve hozzátette azt is, hogy Tschinderle ezekkel az “előre megfogalmazott ítéletekkel” akarja szélsőjobboldaliként feltűntetni az új mozgalmat.

 


Az osztrák újságíró kérdéseire Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője azt válaszolta, úgy döntött, hogy nem szeretné kommentálni az ügyet, mivel a megkeresésben “egyetlen kérdés sem szerepelt”.

 

A Deutschnak szóló válaszában az újságíró elküldött további három, Bende által “érdektelenként” jellemzett kérdést arra vonatkozóan, hogy mi a szövetség célja, és ki csatlakozhat hozzá, illetve mivel akarják elkerülni a széthúzást.

 

A riportot a Híradó végül azzal zárta, hogy megmutattak néhány képet Tschinderleről, aki „számos bíráló hangvételű cikket írt már különböző lapokban és portálokon Orbán Viktor miniszterelnökről”.
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top