Politika

Besorozták a kultúrharcba a panziós L. Simon Lászlót: Miniszteri biztos lett

nyugatifeny.hu

A lehető legtesthezállóbb területen.






A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak nevezi ki L. Simon Lászlót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 

A megbízatás április 15-től 2022. április 30-ig szól — közölte az Emmi sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

 

Mint írták, az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnöke, L. Simon László a múzeumi intézmények strukturális átalakításának és az új konstrukció kialakításának lehetőségeit fogja megvizsgálni, feladataik hatékony és a múzeumok szakmai színvonalát biztosító ellátása érdekében.

 

A közlemény emlékeztet arra, hogy L. Simon László 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári feladatokat látta el, és mint ágazatirányító került szoros kapcsolatba az intézményekkel.

 






Tavaly szeptemberben a Nyugati Fény is beszámolt arról, hogy milyen ócska trükkel sajtolt ki pénzt a Kisfaéudy-pályázaton a panziójának:

Blikk információi szerint a politikus és családja Simon Panzióként, a Simon és Simon Kft.-vel pályázott a panziófejlesztésre kiírt Kisfaludy-pályázaton, és így nyert el 45,5 millió forintot, majd idén a kisebb magánszálláshelyek fejlesztési kiírt állami pályázaton is elindultak, ahol szobánként egy-egy millió forintot lehetett kapni.

 

A trükkjük a lap szerint az volt, hogy átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panzióra, és egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, ahol újabb négymillió forintot ítéltek meg nekik.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top