Politika

Bejelentették: Újabb két országba lehet utazni keleti vakcinával is

nyugatifeny.hu

Szijjártó szerint a sikeres védekezés nem mindenkinek érdeke.


Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket — jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

 

Szijjártó Péter kifejtette, a Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi, így a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak számára is.

 

A tárcavezető aláhúzta, Bahreinbe hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel.

 

A miniszter úgy fogalmazott, az elmúlt hónapok alapján azt látja,

a sikeres védekezés nem mindenkinek érdeke

és nem is mindenkinek tetszik; van aki azt gondolja, hogy minden jóban van valami rosszabb, illetve minél rosszabb, annál jobb.

 


Szijjártó Péter nekik azt üzente, Bahrein volt az egyik első olyan ország, amely használni kezdte a Sinopharm oltóanyagát, a magyar szakemberek pedig sok segítséget kaptak onnan dokumentációk, illetve felhasználási tapasztalatok formájában.

 

Kiemelte, ezen támogatás nélkül lassabb lett volna az engedélyezési folyamat, így akár ma tízezrekkel kevesebben lennének beoltva és biztonságban.

 

Szijjártó Péter elmondta, a hétvégén is több tárgyalást folytat majd külügyminiszter kollégáival és reméli, hogy

jövő hét elején újabb megállapodásokat tud majd bejelenteni.

 

A külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról is, tizennégy és fél órát töltött Pakisztán fővárosában, Iszlámábádban, ahol sikeres tárgyalásokat folytatott, valamint a vele utazó üzletemberek is több mint 50 kétoldalú vállalati egyeztetésen vettek részt.

 

Szijjártó Péter csütörtökön jelentette be, hogy

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről.

(MTI) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top