Politika

“Készen állok arra, hogy legyőzzem Orbán Viktort és velejéig romlott rendszerét!” – Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

nyugatifeny.hu

Lesz női alternatíva azoknak, akik megunták, hogy 30 évig a férfiak játszótere volt a politika.


Dobrev Klárát, az Európai Parlament magyar alelnökét indítja a Demokratikus Koalíció az ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán – jelentették be a DK vasárnap délutáni rendezvényén.

 

Dobrev elmondta: készen áll arra, hogy egyesítse az ellenzéket, és legyőzze “Orbán Viktor velejéig romlott rendszerét”.

 

Kifejtette: vissza kell téríteni az országot a történelem főutcájára, ami Európát jelenti. A dőzsölő kevesek helyett a sokak Magyarországát kell megteremteni, soha többet nem lehetünk a sosem dolgozott luxuselit országa.


 

Dobrev Klára szerint a koronavírus-járvány miatt szétesett a magyar állam, miután a Fidesz nem tudott mit kezdeni vele, hogy a sok kitalált, csak plakáton létező probléma után egy valódival találta szembe magát. A járvány megmutatta, hogy a kormányban nincs szaktudás és kormányzóképesség.

 

A közös programról szólva kifejtette: arról a hat ellenzéki párt fog megállapodni tárgyalóasztalnál – ez most is készül. Azonban – mint kifejtette – vannak szívügyei, amelyek megvalósulását mindenképpen szorgalmazni fogja.

  • fontos, hogy a Sokak Magyarországa az igazságra épüljön. Ezért a jövő köztársasági kormánya korrupciós vészhelyzetet hirdet, és megkezdi a munkáját egy antikorrupciós szervezet egy önálló, korrupcióellenes rendőri egységgel együtt. Magyarország pedig csatlakozik az Európai Ügyészséghez.
  • szívügye az is, hogy azoknak a nyugdíjasoknak, akik szegénységben élnek, segítséget adjanak. Ezért vissza kell állítani a nyugdíjak svájci indexálását, és kezdeményezni fogja a nyugdíjak értékcsökkenése miatt egyszeri ötvenezer forintos kárpótlás kifizetését a nyugdíjasoknak.
  • a jelenlegi, igazságtalan rezsicsökkentés helyett közmű-minimumot vezetnek be, ahol bizonyos fogyasztás alatt a közmű ingyen járna, míg azok, akiknek például a medencéjét kell feltölteni vízzel, fizessenek többet.
  • a családi pótlékot a duplájárá emelik, ahol pedig fogyatékos gyereket nevelnek, vagy egyedülálló szülő nevel gyereket, a jelenlegi családi pótlék triplájára növelik.
  • sok százezer ember él panellakásokban, melyeket drágán és környezetszennyező módon lehet fenntartani. Ezért újraindítják a panelprogramot társasházaknál is, és uniós támogatásból, önrész nélkül felújítják a panel- és társasházakat, hogy ne azoknak legyen a legmagasabb a rezsijük, akik egyik hónapról a másikra élnek.

 

Itt a teljes videó:


.

 

Dobrev Klára 1972-ben született, a budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségizett. Először a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát, 2002-ben sikeres jogi szakvizsgát tett.

 

Négy nyelvből tett felsőfokú nyelvvizsgát (angol, bolgár, német, orosz).

 


Közgazdasági egyetemi évei alatt az AIESEC tagjaként tevékenykedett, a szervezet 1992-es világkongresszusa szervezőbizottságának sajtókapcsolatokért felelős elnökhelyettese volt.

 

Az 1994-es budapesti önkormányzati választásokon Baráth Etele főpolgármester-jelölt személyi titkára.

 

1995-től a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárságán Draskovics Tibor titkárságvezetője. 1997-től az ALTUS Befektetési és Vagyonkezelő Rt. jogtanácsosa volt. 1995-től 1999-ig a Fittelina Kft. ügyvezetője, 1998-tól 2000-ig főosztályvezető-helyettes a Pénzügyminisztérium Vállalkozási és Szabályozási Főosztályán.

 

A 2002-es országgyűlési választás kampányában Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, majd 2002-ben a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett. 2004 augusztusában, férje miniszterelnökké választásakor erről a posztjáról lemondott.

 

2001-től az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékén tanársegéd, majd egyetemi adjunktus. Kutatási területe a számviteli jog.

 

Az Alapítvány az Egészséges Településekért kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök feleségeként „Az Egészség Hídja” Összefogás fővédnöke. Az Az ENSZ Women magyar tagozatának az elnöke.

 

2009-től az Altus Zrt. vezérigazgatója.

 

2019-től a DK európai parlamenti képviselője, az Európai Parlament magyar alelnöke.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top