Politika

Kiderültek a kormány által eddig titkolt részletek a Fudan Egyetem Magyarországra településével kapcsolatban

nyugatifeny.hu

Új információk láttak napvilágot.






Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem elnöke, illetve Jin Li a Fudan Magyarország részéről.

 

A dokumentumból kiderül, hogy

egy vagyonkezelő alapítvány révén hoznák létre a Fudan magyar kampuszát.

 

Az egyetem magyarországi egysége két szakaszban valósulhat meg.

 

Az alapítványt a magyar állam hozza létre, majd tulajdonos-fenntartóként létrehozza a Fudan Hungary Egyetemet. Az építkezés lebonyolítására egy másik alapítványt is életre kíván hívni — hogy erre mi szükség van, az rejtély.

 

Az első szakaszban az egyetem magyar kampuszának meg kell határoznia az indítandó szakokat, valamint el kell indítania a hazai akkreditációt. Emellett az oktatói gárda rekrutációja is megkezdődhet, valamint az egyetemi jóléti juttatásokról is dönthetnek.

 

A működési alapköltség finanszírozásához kormányok, vállalatok és egyéb adományozók együttműködését keresik az együttműködésben résztvevők az első szakaszban. Ezek a szerződést megkötését követően azonnal megkezdődhetnek.






 

A második szakasz 2024-ben kezdődhet, amikor az első építési szakasz befejezése után elindulhat az egyetemi képzés. Az építésért felelős cégnek közben

mindent el kell követnie azért, hogy 2027-ig befejezzék az építkezéseket.

2024 után további szakok indítására is sor kerülhet, és bővíthetik az oktatói és hallgatói létszámot. Négy kar fog indulni: Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi KarOrvostudományi KarTermészettudományi és Mérnöki Kar, valamint Közpolitikai és Üzleti Kar.

 

A szerződés esetleges felmondása után meg kell várni, ameddig az utoljára felvett évfolyam diplomát szerez, addig pedig biztosítani kell a képzést az egyetemisták számára a kijelölt 26 hektáros észak-csepeli részen.

 

A szerződésben azt is

vállalta a magyar kormány, hogy a közelben felhúz egy sportközpontot, valamint egy 5000 fős konferenciaközpontot is.

 

Az egyetem megépítésének céljából munkacsoportot hoztak létre a felek, és havonta egyszer videokonferenciát tartanak egymással. Emellett évente egy alkalommal személyes, miniszterelnöki szintű konzultációt is folytatni kell az érintetteknek.

(Magyar Hang nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top