Politika

Követeli a DK Orbánéktól: Számoljanak el, hova és miért dugdossák a Pfizer-vakcinát! (+videó)

nyugatifeny.hu

Írásbeli kérdést nyújtanak be arról, miért nem elérhető a Pfizer a lakosság számára.






Vasárnap röppent fel a hír a magyar médiában, hogy hétfőtől ismét lehet időpontot foglalni a Pfizer-oltásra, késő délután azonban a Koronavírus Tájékoztató Központ közölte, hogy a sajtóértesülés téves, egyelőre csak a 16-18 évesek számára lesz elérhető ez a védőoltás.

 

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese a párt hétfői sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta, ez már a sokadik alkalom, hogy a kormány nem akarja elérhetővé tenni az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát, holott ebből érkezik az országba a legtöbb.

 

“A kormánymédia ezt igyekszik elhallgatni, de május elejéig közel 2,8 millió adag ebből a vakcinából, mégsem látjuk, hogy tömegesen elérhetővé tennék” – mondta Arató.

 

A frakcióvezető-helyettes szerint a DK ezért azonnali magyarázatot követel a kormánytól, hogy “miért nem teszik elérhetővé a Pfizer-BioNTech vakcinát a lakosság számára, és miért nem biztosítják a vakcinaválasztás lehetőségét a valóságban is”.






 

Arató elmondta, a DK szerint a kormánynak el kellene számolnia a Pfizer-oltásokkal: mennyit adtak be eddig, mennyit tettek félre a második oltásra és mennyi áll még a raktárakban, esetleg mennyit adtak külföldre.

“A DK írásbeli kérdést nyújt be: miért dugdossák az emberek elől az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinatípust”

– közölte Arató Gergely.

 

A teljes sajtótájékoztató itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top