Politika

Kampányt indít a Momentum: A Fidesztől visszavett vagyonból megemelnék a tanárok és az egészségügyi dolgozók bérét is (+videó)

nyugatifeny.hu

Nem is kevéssel.






Aláírásgyűjtési kampányt indít a Momentum az ellopott nemzeti vagyon visszaszerzéséért — jelentette be Fekete-Győr András a párt sajtótájékoztatóján a Kossuth téren hétfőn.

 

A Momentum miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: az elmúlt évben nem csak az embereket, hanem

a tisztességes magyar politikát is karanténba zárta a járvány.

 

Egyúttal bejelentette azt is, hogy a momentumosok visszatérnek az utcákra az emberekhez, mivel úgy érzik, hogy kétharmad mellett nincs sok értelme a parlamenti politizálásnak.

 






Elmondta, hogy az elmúlt tíz évben a Fidesz meglopta az embereket, az ellopott közvagyon visszakapásának igénye pedig egy jogos, igazságérzetből fakadó igénye az embereknek.

 

Beszélt a Momentum 25 pontból álló rendszerváltó tervéről is, amelynek egyik pontja a “felcsúti per” néven elhíresült programpont.

 

Kiemelte: ez arról szól, hogy ki fogják vizsgálni Mészáros Lőrinc, és Orbán többi barátjának, rokonainak meggazdagodását, és

az ellopott vagyont visszakövetelik Magyarországnak.

 

Hangsúlyozta: egyik első intézkedésük lesz egy korrupcióellenes ügyészséget felállítani, tág nyomozati és vizsgálati jogkörökkel, amelynek első feladata lesz Orbán körének átvilágítása és a szükséges feljelentések megtétele.

 

A Momentum szerint három olyan terület van, ahol elengedhetetlen, hogy az ellopott vagyont visszaadják az embereknek, mondta Fekete-Győr:

  • iskolák,
  • kórházak,
  • és a munka világa.

 






Kijelentette: a jelenlegi 140 ezer nettó pedagógusi bért 250 ezerre emelik a visszavett vagyonból. Az egészségügyi dolgozók bérét a jelenlegi orvosi bérek 60 százalékára emelik meg, illetve elengedik majd a minimálbért terhelő személyi jövedelemadót.

 

Ennek megvalósítása érdekében indít aláírásgyűjtési kampányt a párt. A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top