Politika

Gulyás Gergely is megkapta a saját közvagyonnal kitömött alapítványát

nyugatifeny.hu

Hozzá kerültek a Makovecz Campus alapító jogai.


A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány újabb “közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt” hozott létre.

 

A most létrehozott Makovecz Campus a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) piliscsabai kampuszán létesítendő „nemzeti tudásparkot” fogja felügyelni.

Az intézmény alapító jogait pedig Gulyás Gergely kancelláriaminiszter gyakorolja.

 

A PPKE területén létrehozott “nemzeti tudásparkban” a magyar humán- és élettudományok fejlesztésén, tehetséggondozási programok működtetésén, a pedagógus, egészségügyi és szociális ágazatokban lévő, kötelező továbbképzések szervezésén lehet dolgozni. Valamint a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása is a feladatai között lehet majd.


 

Április végén a felsőoktatás 70 százalékának kiszervezésével együtt döntöttek a Makovecz Campus alapítvány létrehozásáról is, ennek jegyében születhetett most meg a törvény.

 

Az állami vagyonnal kitömött alapítványokkal kapcsolatban Orbán Viktor korábban elismerte, hogy azokat olyan kurátorok fogják vezetni, akik “nemzeti szemlélettel” rendelkeznek.

(Index nyomán) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top