Politika

Megszületett a döntés: jövőre jön az új magyar rendszám- mutatjuk, hogy ezután mi kerül az autókra

hirhugo.hu

2022. július elsejétől már új rendszámtáblákat kapnak az új autók – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. A pontos megjelenések is megtalálhatóak a kormányrendelet mellékletében. A kormány döntéséből azt is megtudtuk, hogy az új taxik már TX jelzésű rendszámokat fognak kapni.






 

A kormány döntése értelmében a 2022. július 1-jétől bevezetett állandó rendszámtábla a 11/A. melléklet szerint az európai zászlót jelképező kék mezőben 12 ötágú sárga csillagot, fehér H jelzést és Magyarország címerét (a továbbiakban: címer) tartalmazza,
ideiglenes rendszámtábla a betűjelből és számjegyből álló kombinációkon kívül az európai zászlót jelképező kék mezőben 12 ötágú sárga csillagot, fehér H jelzést, valamint a címert tartalmazza.

Az állandó rendszámtábla jellege szerint lehet a) sorozatban előállított általános, b) sorozatban előállított egyénileg kiválasztott, c) egyedileg előállított vagy d) különleges.

A rendelet melléklete részletesen bemutatja az új típusú rendszámtáblák minden lehetséges változatát. Az alap állandó rendszámtábla, amivel a jövő év második felétől egyre gyakrabban fogunk találkozni, annyiban változott, hogy a három betű és három szám helyett, 2-szer 2 betű és 3 szám jelenik meg rajta, valamint új elem a címer is.

 

Az ITM a reggeli közleményében a lépést azzal magyarázta, hogy A három betűből és három számból álló jelenlegi rendszámtáblákból néhány éven belül már nem lehetne többet kiadni. Az új rendszám felmenő rendszerben kerül bevezetésre

 






A rendelet külön melléklete azt is bemutatja, hogy a különleges rendszámtáblákra milyen szabályok vonatkoznak és hogyan fognak kinézni az új rendszerben.

 

Ennek értelmében változik a taxik rendszáma is. A közlekedési igazgatási hatóság a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló kormányrendeletben meghatározott közúti közlekedési szolgáltatást végző járműre sárga vagy világoszöld alapszínű, TX betűjelű különleges rendszámtáblát ad ki. Vagyis az újonnan belépő taxik jövőre már TX jelölésű, sárga vagy (ha elektromos hajtással rendelkezik) zöld színű rendszámtáblákkal fognak futni az utakon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top