Politika

Kásler úgy tudja, a keleti ősi kultúráknak nincs identitászavaruk, ezért veszik át a gazdasági hatalmat

nyugatifeny.hu

Szerinte Keleten tudják, hogy ők kik, mit csinálnak, illetve mit akarnak csinálni.






Újabb díszpolgári címet kapott Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, ezúttal a szlovákiai Ipolyhídvégen.

 

A helyi kultúrházban mondott köszönőbeszédében az MTI tudósítása szerint a miniszter többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi világban azt tapasztaljuk, mintha az euroatlanti világban “köztes állapot” – interregnum – lenne, amikor az emberek nem tudnak, vagy nem akarnak már úgy élni, mint az őseik.

 

Felvállalhatatlannak nevezte, hogy a migráció során olyan embertömegek kerüljenek a térségbe, akiknek más a történelme, más az életszemlélete, más az életmódja, de céljaik is eltérőek, és nem sikerül őket integrálni.

 

A miniszter úgy fogalmazott: keletre tekintve ősi kultúrák emelkednek fel, prosperálnak gazdaságilag és veszik át a gazdasági hatalmat.

Szerinte ezeknek a kultúráknak nincs identitászavaruk, tudják, hogy ők kik, tudják, hogy mit csinálnak, illetve hogy mit akarnak csinálni, náluk nincs demográfiai krízis, sem ideológiai probléma.

 






Ebben a helyzetben mit tehet Közép-Európa? – tette fel a kérdést Kásler Miklós, aki a választ abban látta, hogy a közös történelmünkre lehet támaszkodni, arra az életszemléletre, ahogy a világot látjuk, ami a Kárpát-medencében rendkívül hasonló.

 

“A jövő az én megközelítésemben az, hogy minden itt élő nemzet érezze ezt a régiót a saját hazájának”

– vélekedett a miniszter.

“A régió addig virágzott, amíg egységes volt. Mióta szétdarabolták az egységet minden területen, gazdaságilag, közlekedésben, ideológiailag, sorsunk megbicsaklott”

– tette hozzá.

 

(via mti) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top