Politika

Kipakolt a volt fideszes polgármester: Nemet mondott a gyomorforgató mutyikra és az intézményesített lopásra (+videó)

nyugatifeny.hu

Ezért most őt hallgatják ki gyanúsítottként.






Nem akart részt venni az uniós pénzek csókosoknak történő szétosztásában, ezért lehetetlenítették el Rákóczifalva volt fideszes polgármesterének, Kósa Lajosnak a munkáját.

 

Kósa 2010-2014-ig volt önkormányzati képviselő, majd 2019 októberéig polgármester. Az Átlátszónak adott videóinterjúban elmondta, hogyan kellett szembesülnie a NER pénzosztási-haveri rendszerével, amelyben nem kívánt részt venni.

 

2020 tavaszán ezért bejelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen, amelyben részletezte, hogyan próbálták egyes helyi fideszes vezetők rávenni, hogy bizonyos pályázati pénzek, közpénzes megbízások a “megfelelő” emberekhez jussanak.

 






Noha ő volt az, aki a korrupt Fideszről kívánta lerántani a leplet, illetve változtatni azon az ügymeneten, amelyben

“a tét az volt, hogy ki fog jobban beleállni a pénzszivattyú működtetésébe”,

idén januárban mégis őt hallgatta ki gyanúsítottként a NAV Észak-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága “pályázati pénzek átcsoportosítása, azoknak nem az eredeti célokra való felhasználása miatt”– írja a lap.

160 197 505 forintról van szó, amelyeket Kósa még a jegyzőkönyv szerint sem a saját zsebébe tett, hanem a forráshiányos önkormányzat működésére fordított.

 

Kósa a videóinterjúban arról is beszél, hogyan próbálták meg rábírni szükségtelen és túlárazott projektekre, hogyan próbált ennek ellenállni, és emiatt hogyan lehetetlenítette el a munkáját a területi fideszes vezetés.

 

A videóban több korrupt és megkérdőjelezhető projektről is beszél, amelyek során

a helyi fideszes vezetés megpróbálta őt valamilyen módon befolyásolni.

 

Nem volt mindegy például, hogy melyik vállalkozó kapjon megbízást, melyik ingatlan vásárolja meg az önkormányzat, de próbálták rávenni arra is, hogy egy általa szükségtelennek ítélt pályázatra rábólintson.

 

Még a bölcsődebővítés sem mehetett tisztán: hiába a meghívásos pályázat, arra már a területi fideszes vezetéstől kaptak javaslatot, hogy kiket kellene megbízniuk ahhoz, hogy az önkormányzat sikeresen szerepeljen a pályázaton.

 

Miközben a pályázatok esetében folyamatosak voltak a hasonló visszaélések, Kósa szerint amikor forráshiány miatt majdnem működésképtelen lett az önkormányzat, a helyi fideszes vezetés nem engedte, hogy hitelt vegyen fel.

 






“Kósa Lajos az Átlátszónak adott interjúban és az ügyészségi bejelentésében azt is kifogásolja, hogy az irányított közbeszerzések során rendszeresen a “felülről” meghatározott partnerektől beszerzett eszközök sokszor nemcsak drágák, hanem rossz állapotúak is voltak”

— írja az Átlátszó.

 

Kósa hajmeresztő történeteket mesél a videóban, amelyet itt tudsz megnézni:

Nem voltam hajlandó ezekre a mutyikra – kitálal Kósa Lajos volt fideszes polgármester from atlatszo.hu on Vimeo.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top