Politika

Lépett a kormány: Mostantól személyesen kopogtatnak az idősek ajtaján, hogy beoltsák őket

nyugatifeny.hu

Új kampány indul vasárnaptól.






Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben

háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket.

 

György István, az oltási munkacsoport vezetője azt mondta, hogy a 60 év felettiek 83 százaléka kapta meg eddig az oltást, még 470 ezren vannak azok, akik eddig nem kérték.

 

Az oltási protokollal kapcsolatban elmondta, személyes felkereséskor, az érintett otthonában vagy az orvosi rendelőben is megtörténhet az oltás. Hozzátette: az oltási akcióban résztvevő egyetemi hallgatókat a kormányhivatalok jelölik ki azon praxisok mellé, ahol az átoltottság elmarad a többitől.

 

György elmondta, azok az egyetemisták, akik már legalább tíz félévet teljesítettek képzésükből, az oltást is beadhatják, az akcióban való részvételük pedig beleszámít a gyakorlati képzésükbe. Arról is beszélt, hogy Európában egyedül Magyarországon oltják tömegesen a 12 év felettieket, bár ez könnyen cáfolható, ugyanis

Franciaországban például már június közepe óta oltják a 12 év felettieket.

 

Az államtitkár arra biztatja a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, és a tanévkezdésig adassák be mindkét oltást gyermekeiknek. Hozzátette, a 12 és 18 év közti korosztály oltási akciója augusztus végén kezdődik.

 

György István beszámolt arról is, hogy — más országokhoz hasonlóan — Magyarországon is lehetőség nyílt a harmadik oltás felvételére, így a hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot online, a www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

 






Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter által összehívott egészségügyi szakmai grémium kidolgozta az oltóanyagok felhasználásának lehetőségét, hogy melyik vakcinával lehet a harmadik oltást elvégezni. Elmondta, a harmadik dózisra a háziorvosnál, illetve az időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokra is be lehet jelentkezni — ahol az orvos dönt arról, milyen vakcinát kapjon a jelentkező.

 

György azt is elmondta, a koronavírus delta variánsa agresszíven fertőz, és a többi közt a Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Horvátországban nyaralók között is terjed.

Magyarország nem rendelkezik biztosítékkal

hogy a fertőzést nem hurcolják be az emberek még nagyobb számban az országba, ezért csak az oltások jelentenek igazi védelmet” — fejezte ki Kőbánya korábbi polgármestere.

(MTI korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top