Politika

“Ez elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető” — Felszólalt Orbánék melegellenes törvénye és népszavazása ellen a Forma-1 hétszeres világbajnoka

(Kiemelt kép: Getty Images)

Üzent a magyaroknak a hétvégi nagydíj előtt.






“Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj előtt szeretném a támogatásomat kifejezni azoknak, akiket érint a magyar kormány melegellenes törvénye”

– kezdte az Instagram-sztoriban megosztott üzenetét Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka a hétvégi Magyar Nagydíj előtt.

“A hatalom részéről elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető egy ilyen törvény elfogadása. Mindenkit megillet a szabadsághoz való jog, hogy az legyen, aki lenni szeretne, függetlenül attól, hogy kit szeret, vagy hogyan határozza meg önmagát”

– írta rövid üzenetében a pilóta.

 

Hamilton emellett Orbánék népszavazását is megemlítette, mondván, mindenkit arra bíztat, hogy vegyen részt a referendumon és álljon ki az LMBTQ-közösség jogai mellett, tagjainak ugyanis minden eddiginél több támogatásra van szüksége.

 

Fotó: Lewis Hamilton/Instagram

 

Ahogy arról mi is beszámoltunkOrbán Viktor múlt héten jelentette be, hogy országos népszavazást tartanak a Fidesz által gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób törvényről.

 






A miniszterelnök bejelentésében elmondta, a népszavazás során többek között a kiskorú gyermekek nemi átalakító kezelésére, illetve az ezt bemutató médiatartalmakra vonatkozóan tesznek fel kérdéseket.

 

Orbán a népszavazás szükségessét azzal indokolta, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, visszaélve a hatalmával, ezért “csak a közös népakarat tudja megvédeni” az országot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top