Politika

Friss kutatás: Dobrev Klárát tartják a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek az ellenzékiek

nyugatifeny.hu

Úgy tűnik, kemény elszámoltatást akarnak az ellenzéki választók, nem pedig kiegyezést a Fidesszel.






Dobrev Klárát tartják a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek a kormányváltást akaró ellenzéki választók – derül ki a Pulzus Kutatóintézet legfrissebb felméréséből, melyet az atv.hu közölt először kedden.

 

A fideszeseknek nem dupla végkielégítést és díszpolgári címet, hanem kemény elszámoltatást ígérő jelöltet az ellenzéki szavazók 32 százaléka nevezte meg a legalkalmasabb jelöltnek, őt követi Karácsony Gergely (27%) és Jakab Péter (16%).

grafikon: Pulzus Kutatóintézet

 

A Pulzus közölte a miniszterelnök-jelöltek támogatottságát nemek szerint is, ebből kiderül, hogy a nők körében is Dobrev Klára áll a legjobban: őt ebben a körben is Karácsony és Jakab követi, míg a férfiaknál Karácsony áll jobban, majd Dobrev és Jakab a sorrend.






 

A válaszadók iskolai végzettség szerinti megoszlása azt mutatja, hogy Dobrev Klárát valamivel több felsőfokú végzettségű választó tartja a legalkalmasabb közös miniszterelnökjelöltnek (19 százalék), mint Karácsonyt (16 százalék). A felsőfokú végzettségűek körében Jakab csak 9 százalékon áll.

 

A településtípus szerinti megoszlásból az derül ki: a Karácsony Gergelyt alkalmasnak tartók között felülreprezentáltak a budapestiek (31 százalék) és a főpolgármester meglepően gyengén áll a megyeszékhelyen élők körében (8 százalék).

 

Dobrev a megyeszékhelyen és a kisebb városokban is vezet, míg a falvakban Jakab népszerűbb nála.

grafikon: Pulzus Kutatóintézet

 

Dobrev Klára épp tegnap jelentette be, hogy győzelme esetén a szlovákokénál is szigorúbb antikorrupciós intézkedésekre készül

 

(atv.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top