Politika

Kiderült, Orbánék multikra és egyházi célokra fordítják a gazdaság újraindítására félretett pénzeket

nyugatifeny.hu

Mert ők szorulnak rá a leginkább.


Közel 60 milliárd forintot osztott szét a napokban a kormány, amelyet elsősorban a gazdaság újraindítására létrehozott alapból és kormányzati maradványpénzekből fedezett. Az összeg jelentős részét elsősorban az egyházak, valamint kiemelt kormányzati beruházások céljára fordíthatja a kabinet.

 

A legnagyobb kiadást, 25 milliárd forintot nagyvállalati beruházások támogatására szánnak. Ezt követik

az egyházi célokat szolgáló pénzek, amelyeket 10 milliárd forint értékben

programokra, felújításokra, valamint úgynevezett “felhalmozási célú kiadások”-ra költ a kormány.

 

Kifejezetten érdekes, hogy az egyházi támogatások a gazdaság újraindítására fordított összegek közé tartozik. A művészetek, a javarészt alapítványi érdekeltségbe tartozó egyetemek összesen 1-1 milliárd forintot kapnak. További 1 milliárd jut a kormány infokommunikációs tevékenységére — bár kérdéses, ez alatt pontosan mit értenek.

 

Kormányzati “szakpolitikai célokra” a maradványalapból 2 milliárd forintot fordítanak. Mindemellett 400 millió jut az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek, javarészt beruházási célokra.


 

A Miniszterelnöki Kormányiroda pénzeiből

5 milliárd forint jut nemzetpolitikai célokra,

amely elsősorban a határontúli magyar oktatási intézmények támogatását szolgálja. Hazai sportrendezvények támogatására 1 milliárd forintot szán a magyar kabinet.

 

A középfokú mezőgazdasági szakoktatástól 1 milliárd forintot vontak el, továbbá a Nemzeti Koncessziós Iroda, és némileg a Miniszterelnökség költségvetése is csökkent. A felszabaduló összegeket a köznevelés céljaira, valamint meg nem nevezett “kormányzati szakpolitikák” végrehajtására adta a kormány.

A külképviseletek igazgatására a Szijjártó vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium 2,5 milliárd forintot kapott.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top