Politika

Gulyás Gergely néhány éve még keményen kiállt egy olyan melegellenes törvény ellen, amit a Fidesz most elfogadott

nyugatifeny.hu

Változnak az idők.


Kilenc évvel ezelőtt, 2012-ben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még keményen kiállt egy olyan homofób törvényjavaslat ellen, hogy törvényileg büntessék a „sze*uális devianciák népszerűsítését” – idézi fel a Magyar Hang.

 

A lap azt írja, a javaslatot az akkor még jóval radikálisabb Jobbik nyújtotta be a Parlamentnek, ugyanakkor kísérteties hasonlóságot mutat a kormány által júniusban elfogadott melegellenes törvénnyel

 

A jobbikos Mirkóczi Ádám ugyanis 2012 áprilisában olyan javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek, amely módosította volna a Büntető törvénykönyvet (Btk.), a szabálysértési törvényt, illetve a média- és reklámtörvényt is.

 

A javaslat célja azo volt, hogy ne lehessen „népszerűsíteni” többek között a homosze*ualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, illetve a pedofil magatartást.






 

Az emberi jogi bizottság akkori fideszes alelnökeként dolgozó Gulyás Gergely azonban

a Btk.-módosítást egyértelműen alkotmányellenesnek nevezte.

 

Gulyás szerint a határozat megszüntette volna a kor szerinti különbségtételt a különböző- és azonos nemű felek közti sze*uális kapcsolattal összefüggő bűncselekmények esetében.

 

A Jobbik egyébként hasonlóan most a Fideszhez szintén arról beszélt, hogy a törvénnyel a kiskorúakat akarják védeni. Mirkóczi indoklása szerint a cél az volt, hogy „gátat szabjon a sze*uális szabadosság, különösen az abnormális, különböző sze*uális devianciák egyre fokozódó társadalmi térnyerésének”, ezzel megvédve a gyerekeket.

(Magyar Hang nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top