Külföld

Aggódik a WHO Európáért, kötelező oltást javasol minden országban

index.hu

Rengeteg új koronavírusos esetet jelentettek szerte Európában szombat este a különböző országok hatóságai. Franciaországban ezen a napon 23 új halálos áldozatról számoltak be, amivel amivel 91 520-ra emelkedett az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma – adta hírül az MTI. 

 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik a koronavírus Európán belüli terjedése miatt. A szervezet regionális igazgatója, Dr. Hans Kluge a BBC-nek azt mondta: márciusig mintegy 500 ezer halálesetet regisztrálhatnak a kontinensen.

 

A szakember úgy látja: a a járvány terjedésének hátterében olyan tényezők álltak, mint a téli időszak bekövetkezése, az elégtelen vakcinalefedettség, illetve a jóval fertőzőbb delta-változat regionális dominanciája.

 


Az Egyesült Királyságban szombaton is negyvenezer fölötti, 40 941 új fertőzöttet regisztráltak, az egy nappal korábbi 44 242 után. Az országban a halálos áldozatokat a pozitív teszt utáni 28 napban veszik nyilvántartásba Covid-19-áldozatként. Ez a szám szombaton 150 volt a péntek közölt 157 után.

Olaszországban 49 új halálos áldozatot jelentettek szombat estig, amely eggyel több, mint azt megelőző napon. A napi fertőzöttek számában is változás történt, ami az előző napi 10 544-ről 11 555-re emelkedett. Az országban összesen 133 131 ember halt bele a koronavírusba, jelenleg 4250 beteg szorul kórházi ápolásra, az intenzív osztályon 512-en fekszenek. Olaszországban csaknem 575 ezer tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában.

 

Németországban a hétnapos esetgyakoriság minden korábbinál magasabbra emelkedett. Egy hónappal ezelőtt még 80,4 volt ez a mutató százezer emberre vetítve, szombaton viszont 362,2. Az országban 63 924 új esetet diagnosztizáltak a mai napon.

 

Csehországban is minden eddiginél magasabb volt a hétnapos esetgyakoriságról számoltak. A százezer emberre levetített mostani adat 929 volt, amely a világjárvány kitörése óta a legmagasabb az országban.


 

Szlovákiában az új esetek száma szárnyalt túl minden eddigi rekordot: összesen 9171 új fertőzöttet jegyeztek fel. Az új esetek száma korábban még soha nem haladta meg a 9 ezret. A közölt adatokból az is kiderült, az új fertőzöttek mintegy 71 százaléka még egyetlen oltást sem kapott meg. Kórházi ápolásra jelenleg háromezer páciens szorul.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top