Politika

Kásler tisztázta, hogy a pálinka nem véd a koronavírus ellen, ami Orbán szerint “alapvető élelmiszer”

pixabay.com

Az oltási akcióhétről, a koronavírus kezelésének legújabb eljárásrendjéről, az oltással kapcsolatos tévhitekről is beszélt Kásler Miklós az Életközelben című műsorban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, tévhit, hogy a megbetegedés után van annyi ellenanyag az ember szervezetében, hogy ne kelljen felvennie az oltást. Ennek oka, hogy az ellenanyag termelése csak az immunitásnak egyik összetevője, a másik a sejtes immunitás. 

A pálinka nem véd a koronavírus ellen

– hangsúlyozta Kásler, aki szerint tévhit, hogy a rendszeresen és megfelelő mértékben fogyasztott alkohol megvéd a vírustól. Kásler Miklós szerint ez a félreértés azon alapul, hogy az alkoholban lévő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják. De ez nem igaz a koronavírusra.

A pálinkának egészen más szerepe van az ember életében

− tette hozzá.

Mint megírtuk, tavaly novemberben a Parlamentben azzal szembesítették a miniszterelnököt, hogy miközben az otthon főzött pálinka adómentességéért a falig elment a kormány, addig 27 százalékos áfával sújtják az alapvető élelmiszereket, mire válaszában 

Orbán Viktor azt mondta, az ő fölfogása szerint alapvető élelmiszernek minősül a pálinka.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top