Politika

Kiderült az Orbán bukása utáni forgatókönyv! Már az első nap borítanak!

Pestibulvar.hu

Vége a találgatásoknak! Márki-Zay Péter közjogi szakértői csapatának vezetője nyíltan beszélt arról, hogyan fogja lebontani Orbán rendszerét az ellenzék.

 

Ha bukik a Fidesz, az új parlament azonnal elfogadja azokat az „áprilisi törvényeket”, amelyek alapján

MÁR AZ ELSŐ NAPON FÉLREÁLLÍTJÁK POLT PÉTER LEGFŐBB ÜGYÉSZT ÉS AZ ALKOTMÁNYBÍRÓKAT.

 

Erről a kormányváltásra készülő ellenzék alkotmányos módosításait kidolgozó 8-9 fős közjogi szakértői csapat vezetője, Fleck Zoltán jogász-szociológus beszélt, akit Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelölte kért fel a pozícióra. Fleck a 444.hu portálnak nyilatkozva elmondta: a testület annyira friss, hogy még a nevek közlésére sem kapott felhatalmazást, de volt miniszter és volt alkotmánybíró is van benne. Márki-Zay sem a bizottság összetételébe, sem a munka tartalmi részébe nem szól bele, de még az ellenzéki pártok sem küldtek oda senkit. Fleck Zoltán a tervezett munkáról azt mondta: nem új alkotmányt írnak, hanem

AZ ALKOTMÁNYOS ÁTMENET INTÉZMÉNYES FORGATÓKÖNYVÉT ÍRJÁK MEG.

 Azt, hogy mit csináljon az első nap a parlament, mihez kezdjen a parlamenti többség a legfőbb ügyésszel, a Költségvetési Tanáccsal, az Alkotmánybírósággal, vagyis az összes olyan elemmel, amelyik lehetetlenné teszi a kormányzati működést. Erről szólnak majd az új parlament által elfogadandó „áprilisi törvények”.

Fleck Zoltán szerint

A FIDESZ CÉLJA A HATALOM KIZÁRÓLAGOS BIRTOKLÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSA VOLT, AZ ALAPTÖRVÉNYBEN PEDIG BENNE VAN, HOGY AZ ILYEN TÖREKVÉS ELLEN MINDENKI JOGOSULT ÉS KÖTELES FELLÉPNI, ÍGY A TESTÜLET ELJÁRÁSA IS EZEN ALAPUL.

 

Arra a kérdésre, hogyan lehetne elmozdítani a kétharmaddal bebetonozott Polt Péter legfőbb ügyészt, vagy az alkotmánybírókat, Fleck azt mondta  „gyors, minimalista, sebészi pontosságú beavatkozással”. Szerinte,

HA A PARLAMENT FORMÁLISAN SEMLEGESÍT VALAMILYEN FIDESZ ÁLTAL ELFOGLALT KÖZJOGI INTÉZMÉNYT, A HELYÉRE EGY UGYANOLYAN ERŐS INTÉZMÉNYT KELL ÁLLÍTANIA,

amelyik azonban az alkotmányos elvek alapján fogja korlátozni az új törvényhozást és a kormányt, és nem a Fidesz érdekében. Fleck Zoltán úgy véli: az ellenzéki összefogásnak mindehhez még a választás előtt felhatalmazást kell kérnie a választóktól.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top