Politika

Nem elfogyott, hanem megromolhatott 578 millió forintnyi orosz vakcina

ezalenyeg.hu

A kormány azt állítja, hogy az összes Szputnyikot felhasználták a magyarok beoltására. Az adatok azonban nem erre utalnak, és valószínű, hogy Orbánék megint hazudnak.

 

Ha az Orbán-kormányra hallgatunk, azt hihetnénk, hogy a Szputnyik-vakcinát úgy viszik az emberek, mint a cukrot. Hónapok óta folyamatosan arról beszélnek, hogy az orosz oltóanyagból egyre kevesebb van. Végül november közepén tömören bejelentették, hogy

“a Szputnyik már elfogyott.”

 



Ezt a Fidesz természetesen úgy próbálja beállítani, mintha az általuk szervezett, hiányos és összecsapott oltási kampány valójában sikeres volna. De a G7 számításai alapján az adatok nem egyeznek a kormány állításával. A valóság lehet, hogy sokkal szánalmasabb:

A Szputnyik V nem elfogyott, hanem egyszerűen megromlott!

Ez persze nem hangzik annyira jól, hiszen bizonyítékként szolgálna arra, hogy Orbánék elbaltázták az oltási rendszert. Ezért számukra sokkal kézenfekvőbb lenne azt csinálni, amit kudarc esetén illik a Fideszben: egyszerűen letagadni és hazudni.

 

Hogy romolhatott meg a Szputnyik?

 

A kormány szerint ez az egyik leghatékonyabb vakcina, azonban hónapok óta egyre kevesebbet adtak be belőle, míg az utóbbi időben egy darab oltás nem történt. A G7 szerint ennek három oka lehet:

  • A magyarok nem bíztak az orosz oltásban, amelyet sem az uniós gyógyszerügyi hatóság, sem a WHO nem ismert el. Nyáron viszont már bőven elég nyugati vakcina volt, és sokan inkább megvárták ezeket.
  • A statisztikából egyszerűen kihagyták az összes felhasznált Szputnyikot. Ha a megbetegedési és a halálozásiadatokkal ezt eljátszották, az oltásokkal is megtehették.
  • A megmaradt készlet egyszerűen lejárt, és nem lehetett belőle többet beadni.

 

Ezt azért is könnyű kikövetkeztetni, mert az utolsó Magyarországra érkező Szputnyik-csomag május 11-én jött meg.

 

Az orosz vakcinának pedig fél év a szavatossági ideje. November elejére már nem maradhatott olyan Szputnyik, ami nem járt le.

 



Orbánék tehát nagy valószínűséggel megint hazudtak. De a koronavírus-járvány környékén rengeteg sunyi kormányzati költekezés és mutyizás történt még. Kíváncsi, hogy ez a hazugság mennyibe került?

A fel nem használt 200 ezer vakcina értéke 578 millió forint.

 

Természetesen az adófizetők pénzéből.

A Fidesz megint megmutatta, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. Elég volt az ilyen bakikból, 2022-ben alkalmas vezetők kellenek az ország élére. Olyanok, akik lopás helyett képesek az emberek érdekében cselekedni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top