Politika

A Fidesz már nem tudja átverni a magyarokat: mindenki tudja, ki felelős a drágulásért

ezalenyeg.hu

Egy közvéleménykutatás szerint az emberek 86 érzi úgy, hogy durván elszabadultak az árak. Ezért még a kormánypárti szavazók egy része is Orbánékat okolja.

 

A Publicus Intézet kijózanító felméréssel jelentkezett arról, hogy hogyan élik meg a magyarok a 14 éves csúcson lévő drágulást és a pénzünk kétségbeejtő elértéktelenedését.

 

A közvéleménykutató eredményei szerint az emberek 86 százaléka komoly, az ő mindennapi életére is kiható drágulást érez. Az ellenzéki érzelmű vásárlók kétharmada szerint a Fidesz-kormány az elsőszámú felelő, de méh a Fideszesek egyhetede szerint is ez elsősorban a kormány hibája.

A 86 százalékon belül, akik komoly drágulást érzékletek, az ellenzékiek 100-ban, de a kormánypárti szavazók 74 százalékban vélték úgy, hogy nem kicsit, hanem jelentősen drágultak a mindennapi megélhetéshez szükséges termékek.

 

Pártállástól függetlenül ritka nagy az egyetértés abban, hogy sokkal többe kerülnek az alapvető élelmiszerek, háztartási cikkek.

 

Vélhetően a Fidesz-szavazók egy része is csak politikai hitből mentette fel Orbánékat az egyértelmű felelősség alól.

 

Gondolhatnánk, hogy egy felmérés nem felmérés, hiába reprezentatív, viszont nemcsak a független elemzők, hanem a hatalom által felügyeltek és a KSH is erre jutott, sőt, a Matolcsy György vezette jegybank is tartós inflációt jelez, tehát a folyamat nem áll meg.


 

Ezen semennyit nem segít, hogy Fidesz rekordot döntött osztogatás-fosztogatásban: egyetlen hónap alatt sikerült elverniük 1000 milliárd forintot, így négyezer milliárdra növelve az államadósságot.

 

A felmérés egyértelműen mutatja: Orbánék kiöregedett focisták módjára próbálják az évtizedes trükkökkel átverni a lakosságot, de ezek az elavult cselek már nem működnek a magyaroknál: lehet napestig brüsszelezni meg gyurcsányozni, de a kasszánál mindig kiderül az igazság.

 

ForrásNépszava




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top