Politika

Fizetni akart a Lidl-ben, elkerekedett a szeme: nem hitte el, amit a számlán látott

Pestibulvar.hu

2020 eleje óta monitorozza a g7.hu nevű gazdasági portál újságírója 42 alapvető élelmiszer árnövekedését.

Tavalyelőtt év végén az Aldiban tett nagybevásárlásuk 15 809 forintba került, 2021. december 31-én viszont ugyanezért

MÁR 18 160 FORINTOT KELLETT FIZETNIÜK.

Ez az Aldiban 14,9 százalékos (szubjektív alapú, nem hivatalos) drágulást jelentett. A Lidlben is kipróbálták ezt a módszert, ott a 2020 év végi bevásárlás 15 594 forintba került, most viszont 17 537 forintba, vagyis ez 12,5 százalékos emelkedést.

 

Az Aldiban a 42 alapvető élelmiszernél

34 ESETÉBEN MÉRTEK NÖVEKEDÉST.

 

Legdurvább ezek közül a spagetti tészta és a kígyóuborka volt, ezek dupla annyiba kerültek, mint 2020 végén.

 

Csak hét olyan terméket találtak, ami ugyanannyiba került (alma, banán, sertéspárizsi, WC papír, zabital, rizs és szénsavas ásványvíz), és csak egyetlent, aminek az ára csökkent a tavalyhoz képest: a Coca Cola literje 228 forint helyett 214 lett.

 

A Lidl sokkal vegyesebb képet mutatott, mint az Aldi, ott nyolc termék ára volt alacsonyabb (vöröshagyma, fehérrépa, banán, sárgarépa, narancs, burgonya WC papír és szénsavas ásványvíz), csak négy maradt változatlan (alma, sertéspárizsi, zabital és TV paprika),

VAGYIS 30 TERMÉK DRÁGULT.

 



A kígyóuborka (75%) és a spagetti tészta (50%) ára növekedett ott is a legtöbbet.

 

Rossz hír, hogy az idei évre még a tavalyinál is magasabb inflációt jósolnak, az MNB éves szinten 5 százalékosat, ami az év első felében akár 7-8 százalékos is lehet, nem kis részt köszönhetően a választások előtti felelőtlen szavazatvásárlásnak. Friss hír, hogy a Baromfi Termék Tanács elnöke az ATV-nek nyilatkozva arról beszélt,

NEM CSAK A SERTÉSNÉL, A BAROMFITERMÉKEKNÉL IS ÁRROBBANÁS JÖHET, 25-30 SZÁZALÉKOS DRÁGULÁSRA KELL KÉSZÜLNI IDÉN.

 

“Ezt több lépcsőben fogja megvalósítani a kereskedelem, vélhetőleg január vége felé, egy pedig majd a kora tavaszi időszakban várható, és még valószínű ekkor is szükség lesz nyári, nyár eleji áremelkedésre” – fogalmazott Csorbai Attila.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top