Politika

Jelentkezett és durva dolgokat állít a Völner-ügyben letartóztatott végrehajtó egyik áldozata

(címlapkép: illusztráció)

28 milliós tartozás miatt forgatták ki a 300 milliós budai házából, amihez 162 millióért jutott hozzá egy csókos.

M. Eszter bírósági végrehajtó egy 28 millió forintos, részben parkolási bírságokból és közüzemi számlákból álló tartozás miatt árvereztetett el egy 300 millió forintra értékelt budai villát 2019-ben, az árverési nyertes így 162 millióért jutott hozzá a XII. kerületi, kissvábhegyi ingatlanhoz.

 

M. Eszter azóta letartóztatásban ül, a Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettest és a végrehajtói kar vezetését elsodró botrányba bukott bele több végrehajtó társával együtt.

 


A szóban forgó ingatlan akkori tulajdonosa hiába tett feljelentést a végrehajtó ellen a rendőrségen és az ügyészségen, elutasították, és amikor pótmagánvádlóként fordult a bírósághoz, akkor a Budai Központi Kerületi Bíróság is így tett.

 

A fellebbezése viszont sikert ért el a Fővárosi Törvényszéken, amely a büntetőeljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot. A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el,

megsértette az arányosság és fokozatosság elvét

azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el.

 

Az árverés nyertese sem volt ismeretlen a környéken, mivel a tulajdoni lap bejegyzése szerint mindössze pár házzal az elárverezett villa mellett lakik, ugyanabban az utcában. A tulajdonjogát 2020 januárjában jegyezték be.

 

A megszerzett villán azóta jelentős átalakítások történtek, kivágták a ház előtti fenyőfaligetet, hogy mélygarázst alakítsanak ki a helyén, valamint a manzárdtetőt is elbontották. Mindez alaposan megnehezítheti majd az eredeti állapot visszaállítását, ha a bíróság érvényteleníti a végrehajtást.


 

A Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő M. Eszter fizette a legtöbb kenőpénzt Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta korrupció gyanújával letartóztatott elnökének: összesen 254,8 millió forintot.

 

További részletek a 24.hu cikkében, >>ERRE<<.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top