Politika

Magyarországon bujkál a hazájából elmenekült kazah diktátor? — Megszólalt a külügy

nyugatifeny.hu

Orbán két éve őt nevezte a “magyar kipcsak törzsek elnökének”.

A magyar külügy nem tud róla, hogy Magyarországon tartózkodna a Kazahsztánból menekülni kényszerült Nurszultan Nazarbajev.

 

Ez a lehetőség azért merült fel, mert több magángép is elhagyta a közép-ázsiai országot, ezek közül az egyik Budapesten is leszállt.

 

Magyar Hang megkeresésére a külügyminisztérium azt válaszolta:

“Jelzett személy(ek) magyarországi tartózkodását megerősítő információ nincs a KKM birtokában”.


 

Szijjártóék azt állítják, hogy ideiglenes vagy vészhelyzeti útiokmányt sem adtak ki kazah állampolgároknak a zavargások idején.

 

Közölték továbbá, hogy a Kazahsztánból evakuált tucatnyi magyarral együtt három kazah állampolgár is érkezett Magyarországra, a kimenekített magyarok családtagjaiként.

 

Emlékezetes, hogy a Türk Tanács 2019-es ülésén Orbán úgy méltatta Nazarbajevet, hogy ő “a mindenkori elnöke magyar kipcsak törzseknek”.

 


Mint azóta kiderült, Nazarbajev és rokonsága az elmúlt húsz év során rengeteg luxusingatlant vásárolt össze nyugati országokban több százmilliárd forint értékben.

 

A diktátor lánya, Alija Nazarbajeva 300 millió fontnyi vagyont menekített már ki Nagy-Britanniába, Londonban pedig kastélyt és magánrepülőgépet vásárolt magának. Apja pedig a francia Riviérán szerzett meg kastélyokat.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top