Politika

Orbánék röhögnek a markukba – Ezzel a hazugsággal vertek át mindenkit!

Pestibulvar.hu

Két évvel korábban, a koronavírus járvány berobbanását követően, a magyar kormány más európai országhoz hasonlóan, bevezette a veszélyhelyzetet, csakhogy az Magyarországon – egyedülálló módon – azóta is tart!

Az ellenzék már akkor bírálta a kormányt, hogy a különleges jogrenddel vissza fog élni és állandósítják azt, melyet a kormánypárti politikusok nyilatkozataikban próbáltak cáfoltak.
Így tett Gulyás Gergely is, aki mindenkit arról biztosított, hogy a különleges jogrend nem fog örökké tartani, ráadásul az Magyarországon korábban véget fog érni, mint más európai országban.

EZ AZONBAN HAZUGSÁG VOLT!
A KÜLÖNLEGES JOGRENDNEK A KORMÁNY EGYÁLTALÁN NEM VETETT VÉGET, INKÁBB ÁLLANDÓSÍTOTTA AZT!


A járvány miatti veszélyhelyzet június 1-jén lejár, így ahhoz, hogy hatályban tartsák az ebben az időben hozott rendeleteket, a kormánynak lépnie kellett. Ennek érdekében kedden Orbánék tizedik alkalommal is saját igényeikhez szabták az Alaptörvényt, mely lehetőséget biztosít a kormánynak, hogy ne csak az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség miatt, hanem szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is elrendelhesse a veszélyhelyzetet.

AZ ALAPTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁST KÖVETŐEN A VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTÁSÁT IS MEGSZAVAZTA A KORMÁNYPÁRTI TÖBBSÉG!


A veszélyhelyzet biztosította különleges jogrend azért előnyös Orbánék számára, mivel azzal a kormánynak a szokásosnál nagyobb a mozgástere. Az így meghozott rendeletek akár a törvényektől is eltérhetnek, illetve arra is felhatalmazást ad számukra, hogy a mindenkit megillető alapjogokat az általában elfogadhatónál erőteljesebben korlátozza, vagy egyenesen felfüggessze – emeli ki a Társaság a Szabadságjogokért a 444.hu-n közzétett cikkében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top