Politika

Az kemény! Ötször nevezte “idiótának” a magyar kormányt a Ryanair vezérigazgatója

nyugatifeny.hu

Nem csitul a botrány.

Ryanair fapados légtársaság hétfőn újabb közleményben szólította fel Nagy Mártont, a magyar kormány gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterét, hogy kérjen bocsánatot a magyar családoktól és a Magyarországra látogató utazóktól, akiket hamis információkkal becsapott az úgynevezett extraprofitadóval kapcsolatban.

Mint emlékezetes: a magyar miniszter azt állította az olcsó utakat kínáló Ryanairról, hogy „Európa legprofitéhesebb légitársasága”, miközben a vállalat az elmúlt két évben rekordveszteséget termelt.

Nagy miniszter ezenfelül hamisan állította, hogy az új “extraprofitadót” minden további nélkül fizetik más európai országokban, miközben nincs olyan európai ország, amelynek kormánya “extraprofitadót” vetne ki veszteséges ipari ágazatokra, mint amilyenhez a légitársaságok tartoznak jelenleg.


A tárcavezető akkor is félrevezette a magyar családokat, amikor azt állította, hogy senki sem hárítja át a nyereségére kivetett különadót a társadalomra. Nagy Mártonnak tudnia kell, hogy az uniós szabályozás szerint a légitársaságok szabadon, a nemzeti kormányok, illetve a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok beleszólása nélkül határozhatják meg szolgáltatásaik árait.

Ezért a Ryanair át fogja hárítani a miniszter “ostoba adóját” azokra az utazóira, akiknek jegye az adó hatályba lépése, azaz július 1-je utáni időszakra szól.

Felajánlották ügyfeleiknek, hogy teljes áron visszafizetik a jegyük árát, ha kívánják, ám ezzel csak három százalékuk élt.

A közlemény, illetve Michael O’Leary (címlapképünkön), a vállalat vezérigazgatója ötször minősíti “ostobának”, “idiótának” a magyar kormány légitársaságokra kivetett különadóját, amit O’Leary szerint vissza kellene vonni.

(napi.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top