Politika

Ez a nap is eljött: drágul a sör is

Fotó:MTI/Mohai Balázs

A söripart is sújtja a július elsejétől bevezetett jövedéki adóemelés, amivel tovább fog emelkedni a sör ára.

Az energiaválság és az ukrán háború után július elsejétől jövedéki adóemelés is sújtja a söripart, ami további áremelkedést fog okozni, de jó eséllyel nem haladja meg élelmiszerek piacán tapasztalt átlagos drágulást – mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a Portfolio heti Podcastjében.

Az alap- és csomagolóanyag ellátásban is nehézségekkel küzd a söripar, amelyet már a kormány által kivetett ágazati különadó is sújt.


A jövedéki adó mértéke 1620 forintról 1800-ra per hektoliter per tényleges alkoholtartalom fokre emelkedik, ami bizonyosan megjelenik majd a bolti árakban is.

Kántor ennek ellenére bizakodó a sörfogyasztás növekedésével kapcsolatban az első féléves adatok alapján, ugyanis az éves fogyasztás várhatóan a drágulás ellenére is nagyobb lesz, mint a tavalyi, aminek az egyik hajtóereje a prémium és az alkoholmentes kategória lehetnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top