Politika

Túltolták: Tiborcz köre annyi ingyenpénzt kapott, mint a Fidesz teljes gazdasági holdudvara

ezalenyeg.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiosztott több mint 316 milliárd forint minden ötödik-hatodik forintja Orbán vejének közelében landolt. Persze Mészáros, Szíjj, Garancsi és többiek zsebét sem hagyták üresen, mégis nagy lehet most az irigység Tiborcz felé.

 

A Rogán Antal alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorlatilag a NER kifizetőhelyeként működik: a Kisfaludy-programban a 2018-2022-es ciklusban 316,8 milliárd forintot szórtak szét főként Orbán oligarchái és NER-lovagok között. Kisebb támogatási pénzeket, egy-két millió forintokat kaptak a mezei pályázók is, de a teljes összeg bő kétharmada a Fidesznek kedves vállalkozóknál kötött ki.

Családbarát kormányzás: Tiborcz István köréhez került a legtöbb ingyenpénzt

Válasz Online utánanézett MTÜ pénzosztásából részesülő vállalkozóknak. Mint írják, a választások után kezdte el Tiborcz holdudvara átvenni a legfontosabb, állami pénzzel jócskán megtámogatott érdekeltségeket. További érdekesség, hogy

az új nyertesek között van egy, Rogán Antal kabinetfőnökéhez, Nagy Ádámhoz köthető cég is: a Monk Solutions Kft. rögtön 1,5 milliárdot kapott.


Nem kevés, de a királyi vő alattvalóihoz került forrásoknak még így is csak a töredéke. A Kisfaludy-pénzekből nekik jutott a legtöbb 2018 és 2022 között:

  • Tiborcz István holdudvara: 56,4 milliárd forint (továbbá 49,5 milliárd baráti hitel)
  • Mészáros Lőrinc–Szíjj László kettős: 25 milliárd forint (továbbá 9,4 milliárd új baráti hitel)
  • A Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda, illetve az általa felügyelt MTÜ és Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) stábjához köthető kifizetések: 17,8 milliárd forint (továbbá 10,7 milliárd baráti hitel)
  • Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt: 15,5 milliárd forint (továbbá 14,7 milliárd baráti hitel)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top