Politika

Köszönheted Orbánnak: hamarosan kenyérre sem telik

ezalenyeg.hu

Lassan mindenhol elfogy a választási pénz, amit a Fidesz a költségvetés kárára osztogatott. A krumpliról meg ne is beszéljünk. Az árak pedig annyira elszálltak, hogy a nem árstopos termékeket már a lassan nem létező középosztály sem tudja megfizetni. A vége az lesz, hogy ehet mindenki csirkefarhátat.

 

Gondolnánk, hogy nem csak Magyarországon szaladt mindennek az egekig az ára. Azonban, ha utánanézünk, milyen árak vannak a környező országokban, akkor leesik az állunk.

 

Arra jövünk rá: Luxusországban élünk, felsőkategóriás árak között, de alsókategóriás fizetésekből.

Magyarországon érezhető a legnagyobb áremelkedés az alapélelmiszerek esetében. A Blikk oldalán mi is szembesülhetünk a kellemetlen ténnyel: A régió országai közül Magyarországon és Bulgáriában volt a legnagyobb áremelkedés az elmúlt egy évben.

Májusban mi magyarok elmondhattuk, 38,4 százalékkal fizetünk többet ugyanazért a kenyérért, mint tavaly.

Ekkor még a lakosok nagy része elhitte Orbánék ócska mentegetőzését, a háború okozta áremelkedésről. Ilyen rossz helyzet, csak Magyarországon van. A környező országokban viszonylag stabil a pénz, az infláció pedig mérsékelt. Emiatt egyre többen itthon is odafigyelnek a gazdasági szakemberekre, akik elmondják:


A forint beszakadása, az őrületes infláció, évek óta tartó rossz orbáni gazdaságpolitika következményei amelyek most kezdték el végezni pusztítást. A választások előtti fideszes pénzosztás, valamint az árstop, csak tovább rontott a helyzeten. Tehát, ha nem farhátat akarsz venni: megszívtad.

A liszt ára 10-15 százalékkal emelkedett, de nőtt a tojás ára is 30 százalékkal a KHS adatai szerint. A sajt és a túró 35 százalékos drágulásában is egyedül bolgárok előznek le minket. A vaj ára 31,1 százalékkal növekedett, a disznóhús csak 15 százalékkal, ami az árstopnak tudható be.

A száranyasokért 34,2 százalékkal fizetünk többet, még úgy is, hogy a csirke far-hát, a csirkemell, és egyes csirkeaprólékok ára 2022 február elsejétől árstop kategóriába esik.

Orbánék az eddigi években EU-s pénzekkel fedték el a saját tehetetlenségüket. Ezt már nem tudják tovább igy csinálni. Az árak elszaladtak, az ország a szakadék szélén, és mindet a felcsúti és talpnyalói miatt!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top