Belföld

Kökény Mihály: Egyértelmű, hogy itt van a hatodik hullám

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay
A volt egészségügyi miniszter szerint „eléggé sikerült elengedni ezt a járványt, nem nagyon foglalkozunk vele. Intézkedéseket se javasolnak, a kormányinfón a kancellária miniszter azt mondja, hogy nincs probléma, nem kell semmit elrendelni”.

Mi is megírtuk, hogy az utóbbi napokban megnövekedett a koronavírus-betegek száma hazánkban is. Ennek kapcsán Kökény Mihély az ATV.hu-nak arról beszélt, hogy szerinte

egyértelmű, hogy itt van a koronavírus-járvány hatodik hulláma.

A volt egészségügyi miniszter szerint ezt mutatja az is, hogy egy hét alatt több mint 50 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma, és ezt mutatják a környező országok adatai is.

“Nyilván annak tulajdonítható, hogy eléggé sikerült elengedni ezt a járványt, nem nagyon foglalkozunk vele. Intézkedéseket se javasolnak, a kormányinfón a kancellária miniszter azt mondja, hogy nincs probléma, nem kell semmit elrendelni.

Ettől nagyon sokan megnyugszanak, egyfajta hamis illúzióba ringatják magukat, hogy vége van a járványnak, itt van újra a fesztiválszezon, holott ez az új vírus sem veszélytelen” – mondta a volt egészségügyi miniszter.


Pusztai Erzsébet infektológus szerint Európában jelenleg az omikron variánsai dominálnak.

Továbbra is az jellemző a covidra, hogy nagyon gyorsan terjed, de ritkán okoz súlyos betegséget.

“Most is azok veszélyeztetettek, akik nagyon idősek, vagy valamiért az immunrendszerük nem működik megfelelően.

Nagyon fontos a megelőzés: szedjenek D-vitamint.

Erről nagyon ritkán esik szó, de a D-vitaminhiány hajlamosítja az embereket, a súlyosabb szövődményekre”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top