Gazdaság

DK: a kormány hozza nyilvánosságra az új orosz gázszerződést!

A hírek szerint a kormány 736 milliárd forintos devizahitelt akar felvenni, hogy azt “egy az egyben odaadja Oroszországnak”.

Úgy fogalmazott, hogy a hírek szerint a kormány 736 milliárd forintos devizahitelt akar felvenni, hogy azt “egy az egyben odaadja Oroszországnak”. Ha ezért a pénzért Magyarország valóban mindössze 740 millió köbméternyi gázt kap, az azt is jelenti, hogy szó sincs ötödáron vett orosz gázról, ugyanannyit fogunk fizetni érte, mint bárki más – tette hozzá a politikus.

Ezzel a gigahitelből végrehajtott gázvásárlással csak az európai szankciók által sújtott orosz hadigépezet és Vlagyimir Putyin orosz elnök jár jól, a magyar családok biztosan nem

– jelentette ki a képviselő.



Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön többek között arról tárgyalt az orosz külügyminiszterrel Moszkvában, hogy Magyarország a hosszú távú szerződésekben rögzített mennyiségen felül 700 millió köbméternyi gázt vásárolna Oroszországtól. A magyar tárcavezető az egyeztetés után azt mondta: garantálni kell Magyarország teljes energiabiztonságát, a kormány célja, hogy legyen elég földgáz minden magyar család és vállalkozás számára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top