Politika

“Ez az orosz propaganda klasszikus példája” — Az ukránok is reagáltak Orbán tusványosi beszédére

nyugatifeny.hu

A magyar miniszterelnök náluk is kiverte a biztosítékot.

Oleg Nikolenko, ukrán külügyi szóvivő szerint az orosz propaganda klasszikus példája, hogy Orbán Viktor azt mondta, a szankciók rosszak és nem rázták meg Oroszországot, olvasható a Nikolenko Facebook-oldalán.

Orbán Viktor Tusványoson beszélt többek között arról, hogy szerinte a Nyugat elszámította magát, a szankciós politikája és Ukrajna felfegyverzése rossz politika, és az oroszokat

nem lehet legyőzni.

Nikolenko azt írja:


„A szankciók hatékonyak, jelentősen csökkentették az orosz hadigépezet Ukrajna elleni hadviselési képességét. Fegyverek biztosítása Ukrajnának megmenti az ukránok életét. Ha a szankciók és a fegyverek hatástalanok lennének, a Kreml nem vetne e hatalmas erőforrásokat lejáratásukra, nem próbálta volna megállítani őket.”

Azt is hangsúlyozta, hogy Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban.

„Az Orosz Föderáció cirkálórakétákkal támadja Ukrajnát, Európára pedig

a magas gázárakkal.

Ezek mind egyetlen orosz terv elemei, amelynek célja, hogy aláássák a békét és a jólétet az európai országokban.”

Szerinte, az nem állítaná helyre a békét, ha szemet hunynánk Oroszország ukrajnai bűntettei előtt.

„Béke és stabilitás nélkül Ukrajnában nem lesz béke és stabilitás Magyarországon sem, de általánosságban Európában. Európa stratégiájának a közös határozott fellépésen és az egységen kell alapulnia, hogy segítsen megállítani a háborút és felelősségre vonni Oroszországot bűneiért. Hálásak vagyunk európai partnereinknek a rendíthetetlen álláspontjukért. Együtt biztosan legyőzzük Oroszországot, a magyar kormányfő az orosz hadseregnek “aszimmetrikus előnyének” félelmei ellenére”


– írja.

(via 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top