Politika

Nagy viták lehetnek a társasházakban a rezsinövelés miatt: Könnyen kiszúrhatnak egymással a lakók, ha csak egy mérőóra van

nyugatifeny.hu

Az átgondolatlan megszorítások újabb következménye.

Könnyen kiszúrhatnak egymással a lakók a rezsicsökkentés részleges eltörlése után azokban a társasházakban, ahol házközponti fűtést használnak, de csak egy mérőóra van.

– hívta fel a figyelmet a Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke az RTL Híradó riportjában. A számla összegét ugyanis a tulajdonosok között arányosan kell elosztani a rendelet szerint.

Így

ugyanannyit kell fizetnie

annak, aki nyitott ablak mellett fűt és az is, aki spórol.

„Abban az esetben ha központi fűtéses lakásról van szó és nincsenek felszerelve a lakásban külön mérőeszközök radiátorokra, akkor bizony ki lehet szúrni egyes tulajdonostársakkal. Vannak, akik pazarolnak, mert például nyitott ablaknál fűtenek, és vannak, akik viszont szeretnének normális mértékben vigyázni a fűtésre de ez nem megoldható. Ha nem történik meg a felszerelése a mérőóráknak, akkor sajnos mindenkinek egyformán kell fizetni”

– fogalmazott Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének alapító elnöke

A szakember a külön mérők felszerelését egy 50 lakásos társasház esetében 800 ezer forintra becsüli. De az is plusz kiadást jelenthet, hogy az áramnál nincs lehetőség a költségek elosztására.


“Ez most gyakorlatilag kimaradt a jelenlegi rendelkezésből. Vannak olyan társasházak, ahol

lift működik

vagy szellőző motorokat kell működtetni. … itt végülis át fognak esni erre a lakossági piaci árba ami ugye költségnövekedést fog jelenteni”

– magyarázta az RTL Híradóban a szakember.

Bék Ágnes szerint nehéz helyzetben lehetnek azok is, akik több generációs házakban élnek, de szintén csak egy mérőórájuk van.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top