Politika

Kiderült: Váratlan következménnyel járt a rezsiárak brutális emelése

nyugatifeny.hu

Minden területre kihat.

A földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó telefonos ügyfélszolgálat ellátásnak a díja 185 millió forintról 253 millióra emelkedett – írta meg a napi.hu.

Az ok: a kormány áremelkedést bejelentő intézkedése miatt

nyolcszorosára nőtt

a fogadott hívások száma.


A korábbi szerződés módosítását az NKM Energia Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az NKM telefonos ügyfélszolgálat ellátására kiírt közbeszerzését tavaly júliusban nyerte meg 24 hónapos időtartamra 185 millió forinttal a Protocall 2009 Web-és Telemarketing Kft.

A feladat ellátásához szükséges teljeskörű informatikai, műszaki és tárgyi, személyi feltételek biztosítására az ajánlattevő lett köteles, ezek különösen a következők:

  • megfelelő számú csatorna biztosítása a hívások érkeztetéséhez/visszakapcsolásához,
  • a hívás érkeztetés és visszakapcsolás feltételeinek biztosítása, az ajánlatkérő rendszereivel együttműködve,
  • a feladat ellátáshoz szükséges helyiség, bútorok, berendezések, alközpont, egyéb felszerelés és feltétel biztosítása.

A módosítást olyan körülmények tették szükségessé, amelyeket az ajánlatkérő – kellő gondossággal eljárva – sem láthatott előre.

A körülményeket két jogszabály teremtette meg, az egyik a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, a másik pedig az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet volt.


Ezek megjelenését követően – az energiaszámlákat érintő változások ügyfélszolgálati kezelése körében – az ezt megelőző időszakhoz képest az átlagos napi fogadott hívások száma nagyságrendileg nyolcszorosára, közel 50 ezer fogadott hívásra emelkedett. Ezért a szolgáltatás díja 185 millióról 253 millió forintra nőtt.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top