Politika

Kipakolt a fideszes polgármester: Nem lesz folyamatos ivóvízellátás Zalaegerszegen

nyugatifeny.hu

Szokatlan hangvételű bejegyzést közölt.

Rendkívüli értekezletet tart hétfőn a Megyei Jogú Városok Szövetsége, aminek egyetlen témája a rezsiválság lesz. Erről Zalaegerszeg fideszes polgármestere számolt be a Facebook-oldalán.

Egyúttal a lakossággal megosztotta azt is, miként érintik a várost a drasztikusan megemelt energiaárak. Ugyanis azok után, hogy az Orbán-kormány részlegesen eltörölte a rezsicsökkentést,

az önkormányzatok kénytelenek piaci árat fizetni az energiáért.

A fideszes polgármester bejegyzésében így írt:


“a 2022-es városi költségvetés stabil, az energiaszerződéseink élnek, az önkormányzat biztonsággal tudja működtetni az intézményeket, így más városokkal ellentétben Zalaegerszegen nem készülünk 2022-ben a nagy intézmények bezárására, csak kisebb takarékossági intézkedések megtétele szükséges (szökőkutak, díszkivilágítások, rendezvények stb.)”.

Azonban a 2023-as év már Zalaegerszeget is kritikusan érinti a fideszes városvezető szerint.

Balaicz Zoltán azt közölte, hogy

  • jövőre több mint 6,6 milliárd forinttal nőnek az energiaköltségek,
  • 250 millióval a gyermekétkeztetés kiadásai,
  • a Volánbusznak pedig már 1 milliárd forintot kell fizetniük a helyi tömegközlekedés biztosításáért.

Balaicz Zoltán arról is írt, hogy mely intézményeket érintik majd leginkább a megemelt energiaköltségek: színház és bábszínház, múzeum, könyvtárak, uszoda, Városi Művelődési Központ és valamennyi intézményegysége, sportcsarnok, vásárcsarnok, városháza.

“A cégek közül a legnagyobb növekedés a Zalavíz Zrt.-nél lesz, a vállalat gáz- és áramköltsége jövőre 3,6 milliárd forinttal emelkedik. Vagyis a város teljes, 6,6 milliárd forintos energiaköltség emelkedéséből 3,6 milliárd forintot, a teljes összeg 55 százalékát a Zalavíz Zrt. teszi ki”

— összegezte a polgármestert.

Hangsúlyozta:

ezt az összeget nem tudják biztosítani az amúgy is veszteséges Zalavíz Zrt. részére.

“Így a cég működésének, ezáltal a lakosság folyamatos ivóvízellátásának további biztosítása csakis állami szerepvállalással lehetséges”

— zárta Balaicz Zoltán.


A fideszes polgármester teljes bejegyzése alább olvasható:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top