Politika

Nyílt levélben kérik Novák Katalint, hogy ne írja alá Orbánék embertelen törvénymódosítását

nyugatifeny.hu

“A szociális törvény módosítása cserbenhagyás”.

Nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását, és hogy azt küldje vissza felülvizsgálatra az Országgyűlésnek.

Mint írták, a törvény elfogadása által az állam a korábbiaknál is kevesebb felelősséget kíván vállalni a polgárai jólétéért és létbiztonságáért, a szegénység csökkentése és a rászoruló polgárok támogatása iránt.

A MÖSZ ezért arra kéri arra kéri Novák Katalint, hogy a beiktatási beszédében felelősséget vállalt rászoruló honfitársai érdekében ne írja alá a törvényt.

“A jogszabály-módosítás éppen akkor csökkentené a polgárok jóléte és létbiztonsága iránti állami felelősséget, amikor a megélhetés költségeinek növekedése miatt még többeket veszélyeztet az elszegényedés, a korábban is szegénységben élő polgárokat pedig

a teljes ellehetetlenülés fenyegeti”

— hangsúlyozták közleményükben.

A levélben többek között úgy fogalmaztak:

“a szociális törvény módosítása cserbenhagyás”.

“Válságos időket élünk: a feladat ilyenkor azoknak a társadalmi rendszereknek a megerősítése, amelyeken keresztül biztonságot és védelmet nyújthatunk egymásnak”

— hívták fel a figyelmet, hozzátéve, a parlament által elfogadott törvény épp ezzel ellentétes irányba mutat. Ezért arra kérik a köztársasági elnököt, hogy

ne írja alá a törvényt, hanem küldje vissza megfontolásra.


(Magyar Önkormányzatok Szövetsége/Facebook) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top