Politika

Tovább bővül Rogán Antal hatalma: Elképesztő megbízást kapott a propagandaminiszter

nyugatifeny.hu

Terjeszkedik Rogán.

Újabb stratégiai fontosságú feladatokat kapott Rogán Antal. A propagandaminiszter által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának januártól ugyanis

a kiemelt sportesemények és állami rendezvények szervezése, pályáztatása és lebonyolítása is a feladata lesz.

A hvg.hu egy “társadalmi vitára” bocsátott kormányhatározat-tervezetre hivatkozva arról írt, hogy az újabb kormányzati átalakítási hullám keretén belül a javaslat szerint létrehoznak egy új állami céget, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséget is, amelybe beolvad a most megszűnő Nemzeti Sportügynökség, mely eddig a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozott.

A lap információi szerint a tervezet azt is tartalmazza, hogy 2023-tól a Miniszterelnöki Kabinetiroda feladatait és hatásköreit úgy módosítják, hogy a minisztériumot vezető Rogán “szakmai támogatást biztosít a Magyarországon megvalósuló, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához, és közreműködik e sporteseményeket érintő marketing- és kommunikációs tevékenységek megvalósításában”.

Így a már korábban is egyre több hatalommal felruházott Rogán Antal “szabad kezet” kap az eddig honvédelem alá tartozó területen, és annak felügyeletét a kabinetiroda alá rendelt, a kormányzati szervek évi több tízmilliárdos kommunikációs költéseiért is felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül láthatja majd el.

A lap beszámolt arról is, hogy az operatív végrehajtásra létrehoznak egy új állami tulajdonú vállalatot is, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) Nonprofit Zrt.-t, amelynek munkavállalói a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. eddigi alkalmazottai lesznek. A tervek szerint a Rogán alá rendelt kommunikációs hivatal feladatai közé tartozik majd “a kiemelt rendezvényekhez kapcsolódó, legalább ötszázmillió forint összegű költségvetési támogatásra irányuló kérelem költségtervének véleményezése és elfogadása”.


A Honvédelmi Minisztériumot úgy kárpótolnák a feladatkörök elvételei miatt, hogy egy korábban benyújtott törvényjavaslat a tárcához rendelné az állami sportlétesítményeket fenntartó Nemzeti Sportközpontok megszűnésével létrejövő Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökséget, amelynek tulajdonosi joggyakorlása alá 153 állami sportingatlan kerülhet januártól.

(hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top