Politika

Elképesztő összeget költött a kormány tavaly Orbán hóbortjára

nyugatifeny.hu

Nem sajnálták.

2010 után Orbán Viktor kiemelt ágazattá nyilvánította a sportot, és ez azóta is meglátszik az elköltött milliárdokon. A költekezést a világjárvány sem tudta megállítani, évről évre egyre több pénz áramlik a sportba.

Az mfor.hu összesítése szerint 2021-ben sem szégyellt a kormány sportra költeni, közvetlenül a költségvetésből tavaly

272,6 milliárd forintot

fordított a sporttal összefüggő célokra az Orbán-kormány.

Ebből az összegből 123,3 milliárd forint ment el beruházásokra és fejlesztésekre, a maradék működéssel összefüggő célokat szolgált.

Bár a kormány a sportba fektetett milliárdokat azzal magyarázta, hogy minden egyes sportra költött forint az egészségügyben két forint megtakarítást jelent, ez a tömegsportra való költésben nem mutatkozik meg.

Tömegsportra és a gyerekek sportlehetőségeinek biztosítására összesen 23,1 milliárd forintot költöttek.

A sportba azonban más közpénz is folyamatosan érkezik, ez pedig a tao-támogatás. Ezt vállalatok fizetik a sportegyesületeknek társadalmi adójukból, pedig ez a költségvetésbe is befolyhatna.


2021-ben 147,4 milliárd forintnyi bevétel hiányzott a költségvetésből tao jogcímén, ennyi pénzről mondott le a kormány a sport miatt.

Ha pedig ezt hozzáadjuk a közvetlen költségvetési kiadásokhoz, akkor összesen

420 milliárd forintról

beszélhetünk, amit az Orbán-kormány a sportba áramoltatott különféle csatornákon keresztül.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top