Politika

Megszületett a megállapodás: Orbán Viktor behódolt az EU-nak, mégis visszatartják a forrásokat

nyugatifeny.hu

Ez nem jött be.

Az Európai Unióhoz akkreditált nagykövetek szintjén négy fontos kérdésben is megegyeztek a tagállamok hétfőn késő este, a magyar kormány pedig úgy tűnik sok mindenben változtatott álláspontján.

Terítéken a következő négy téma volt:

  • az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós támogatás;
  • a 15 százalékos globális minimumadó;
  • az 5,8 milliárd euró (közel 2400 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó magyar helyreállítási terv feltételekhez kötött jóváhagyása;
  • és a jogállamisági eljárásban javasolt magyar EU-s pénzek felfüggesztésének ügye.

Az első két kérdésben a magyar vétó akadályozta az eddigi elfogadást, mostanra rá tudták venni a magyar kormányyt, hogy vonja vissza vétóját.

A magyar helyreállítási tervet elfogadták, ennek kifizetését az Európai Bizottság azonban egy sor feltételhez köti. A Bizottság 27 szupermérföldkövet fogalmazott meg, amit ha nem teljesít Magyarország, akkor egy fillér sem fog érkezni Magyarországra. Az uniós tagállamok közül hazánk tervét fogadták el utoljára, ami azért is volt nagyon fontos, mert a 2022 év végéig el nem fogadott tervekkel rendelkező országok elesnek a támogatás 70 százalékától.


A Magyarországra érkező uniós forrásokról is döntöttek, a Bizottság javaslatától azonban eltértek egy kicsit, a források 55 százalékát vonják meg hazánktól, ez 2600 milliárd forintnyi eurót jelent.

Azt a Tanács is elismerte, hogy hiányoságokkal küzdenek a magyar intézkedések, továbbra is úgy vélik, hogy magas az uniós költségvetést érintő kockázat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top