Politika

Végre áttört a gát: hiába süketel Orbán, őt hibáztatja a magyarok többsége

Kép forrása: AFP

A megkérdezettek csaknem kétharmada szerint a kormány, a Fidesz és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök a felelős azért, hogy az Európai Bizottság (EB) a források egy részének befagyasztását javasolta még a múlt hónap végén – ez derül ki a Publicus által a Népszavának készített felmérésből.

Nem jött be a propaganda

Az Európai Bizottság még november 30-án ismertette a javaslatát, amelyben a Magyarországnak járó három kohéziós alap forrásainak 65 százalékát függesztették volna fel a korrupciós kockázatok miatt. A végleges döntés hétfőn született meg az ügyben, és bár az eredeti javaslat némileg felpuhult, így is az említett források 55 százalékát függesztették fel.

A Publicus december 5-8 között készítette felmérésben az EU-t a válaszadók ötöde, az ellenzéket a tizedük hibáztatja, az orosz-ukrán háborút és a konfliktussal járó szankciókat 7 százalék nevezte meg, de még Soros György felelősségét is felvetette a válaszadók 3 százaléka.

Az ellenzéki szavazók 91 százaléka a kormányt, a Fideszt és Orbán Viktort nevezték még felelősnek a pénzek visszatartása miatt.

A bizonytalanok körében ez az arány 61 százalék volt, és még a kormánypárti szimpatizánsok szűk nyolcada is a hatalmat és a miniszterelnököt hibáztatta emiatt.

A fideszesek sem hiszik már el

Még a kormánypárti szavazóknak is csak 31 százaléka hitt abban, hogy az ellenzék tehető felelőssé a pénzek visszatartása miatt.


Azt, hogy az orosz-ukrán háború és a konfliktussal járó szankciók következménye lenne a kohéziós pénzek felfüggesztése, csak a Fidesz-KDNP-seknek és a bizonytalanoknak is csak alig több, mint tizede gondolta.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top