Politika

Mi történt? Csődöt mondott Orbánék terve, mégsem lesz belőle semmi

nyugatifeny.hu

Eddig sem álltak jól vele.

Az 500 hektárnyi szántóföld nagy részét már megvásárolta az állam Hajdúnánás mellett, hogy MotoGP-pályát építsenek ide. A 65 milliárd forintosra tervezett projektnek még kormánybiztosa is volt, a korábbi miniszter, Palkovics László. Ő nemrég még azt mondta, biztosan meg fog valósulni a beruházás.

Elképzelhető azonban, hogy mégsem valósul meg, ahogy azt Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője december végén előrevetítette a Hajdúnánási Televíziónak adott interjúban.

Úgy fogalmazott:

“Én nem mondanám kukának a MotoGP-t még. Lehet, hogy az lesz, tehát én nem tartom kizártnak.”

Tiba István közölte: az már biztos, hogy 2024-ben nem lesz itt futam. A csúszásról szerinte januárban fognak tárgyalni a jogtulajdonos Dorna Sports nevű céggel. Szerinte az a kérdés, hogy elfogadja-e a Dorna, hogy 2024-ben nem, hanem egy későbbi időpontban, de ezen a helyen fog megépülni a pálya – vagy nemet mond, és keres egy olyan országot, amely ezt most megépíti.

Tiba István azt is mondta, ha nem lesz versenypálya, akár

ipari parkként

is hasznosítható a terület.

A kormány az RTL Híradó megkeresésére annyit közölt, hogy a MotoGP-pálya építése tavaly felkerült a felfüggesztett kormányzati beruházások listájára és a projekt megvalósításáról azóta nem tárgyalt a kormány.


A tervezett beruházásra az elmúlt években már

több mint 4 milliárd forintot

költöttek közpénzből.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből minden forint kidobott pénz, mert a helyieknek ennél sokkal nagyobb problémái vannak.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top